SP lideri Karamollaoğlu: Seçim tarihi belirlenmeden adaylar açıklanmaz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Almanya'da düzenlenen 'Seçime Hazırlık; Avrupa Hamle' toplantısında gazetecilere açıklamada bulundu. Karamollaoğlu, "Yılbaşından sonra hadiselerin gelişmesine ve atmosfere bakarak bir açıklama yapabiliriz. Çünkü bu bizde de dünyada da bir alışkanlıktır, seçim tarihi belirlenmeden adaylar açıklanmaz" dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Almanya'nın Duisburg kentinde düzenlenen 'Seçime Hazırlık; Avrupa Hamle' toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yurt dışında yaşayan Türkleri ayrı bir seçim bölgesi olarak gördüklerini belirten Karamollaoğlu, Avrupa'da yaşayan Türklerin haklarını, ihtiyaçlarını ve problemlerini çözecek bir milletvekili grubunun olacağını söyledi.

Karamollaoğlu, Saadet Partisi olarak Avrupa'da yaşayan herkese ulaşmak istediklerini kaydetti. Karamollaoğlu, "Parlamentoda da böyle temsil edilecekler, Avrupa'da yaşayan Türkleri temsil edecekler. Avrupa'daki Türklerin çözülemeyen sorunları da Meclis'in gündemine böylece sürekli gelir. Ayrıca atılması gereken adımlar varsa da ayrıca atılır" diye konuştu.

ELİNİ SIKMADIĞIMIZ BİR TANE TÜRK VATANDAŞI KALMAYACAK

"Avrupa'daki Türklerin sorunlarıyla ilgili, aynı zamanda ülkemizin problemleriyle de ilgili düşüncelerimizi, politikalarımızı aktarmak istiyoruz" diyen Saadet Partisi lideri "Bunun için de destek bekliyoruz. Bir ilgi var ama bunun zirveye çıkabilmesi için benim talebim şu oldu, elini sıkmadığımız bir tane Türk vatandaşı kalmayacak" ifadelerini kullandı.

SEÇİM TARİHİ BELİRLENMEDEN ADAYLAR AÇIKLANMAZ

Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayının sorulması üzerine Karamollaoğlu şöyle yanıt verdi:

Son toplantımızda bu kısaca gündeme geldi ama bizim prensip olarak aldığımız karar, seçim tarihi belli olduktan sonra cumhurbaşkanı adayını görüşüp açıklamak. Yılbaşından sonra hadiselerin gelişmesine ve atmosfere bakarak bir açıklama yapabiliriz. Çünkü bu bizde de dünyada da bir alışkanlıktır, seçim tarihi belirlenmeden adaylar açıklanmaz.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Erken seçim mi geliyor? AK Parti'nin teşkilatlara gönderdiği o yazıda dikkat çeken ayrıntı
8. Olağan Kongresi yapılan Saadet Partisi Başkanlık Divanı belli oldu
Altılı Masa'dan mutabakat metni açıklaması: 28 Kasım'da kamuoyuna duyuracağız

Güncel Haberleri