İhsan Aktaş kimdir, kaç yaşında ve nereli? Yaptıkları anket çalışmalarıyla gündem oluyor

Genar Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş, yaptığı anket çalışmalarıyla gündem oluyor. 2020 yılında yaptığı bir anketin sonuçlarını açıklayan İhsan Aktaş, Cumhur İttifakı’nın oylarını artırdığını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oylarının ise w’ndan daha fazla oy alabileceği yönünde bir sonuç elde ettiklerini kaydeden İhsan Aktaş, koronavirüs aşısıyla ilgili yaptılan anket sonuçlarını da paylaşmıştı. İhsan Aktaş, araştırmacı kimliğinin yanı sıra yazarlık da yapıyor.

İHSAN AKTAŞ KİMDİR?

1964’te Bayburt’ta doğan araştırmacı, gazeteci ve yazar İhsan Aktaş, Genar Araştırma Şirketi'nin yönetim kurulu başkanlığını yapıyor. İlk ve ortaöğretimini Bayburt’ta tamamlayan İhsan Aktaş, üniversiteyi Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamladı.

Üniversiteden mezun olmasının ardından yine aynı üniversitede yüksek lisans eğitimi gören İhsan Aktaş, Arel Üniversitesi Edebiyat bölümünde doktora eğitimini devam ettirdi. Televizyon ekranlarında birçok açık oturum programlarına da katılan İhsan Aktaş, yaptığı araştırmalarla kamuoyunu bilgilendiriyor.

Daily Sabah Gazetesinde köşe yazısı da yazan İhsan Aktaş, Şehircilik Sosyoloji ve Siyaset Bilimi alanında makaleler yazıyor.

İHSAN AKTAŞ’IN KİTAPLARI

Siyaset Anlayışımızın Tarihi Kökeni (2018),

Kürt'üm, Ben De Doğruyum! (Mustafa Şen, Evren Çelik Witse ile, 2013),

İHSAN AKTAŞ’TAN AŞI AÇIKLAMASI

Daha önceki araştırmalarda aşı olmak isteyenlerin oranının yüzde 50’lerde olduğunu anımsatan GENAR Araştırma Başkanı İhsan Aktaş, yapılan son araştırmalarda bu oranın yüzde 71’e dayandığını belirterek, aşı olmak istemeyenlerin yüzde 47,6’sının ‘olumlu sonuçlar gelirse aşı olabilirim’ dediğini açıklamıştı.

Bu oranın yükseliş yönünde olduğunu iddia eden Aktaş, yerli aşıya güvenin de yüzde 88,9 olduğunu kaydederek, önümüzdeki dönemlerde bu oranın daha da artmasını beklediklerini ifade etti.

Salgının başında bu konuyu ciddiye almayanların, labaratuvarlarda üretilmiş bir virüs olduğunu düşünenlerin, gereğinden fazla abartıldığını açıklayanların oranının da git gide düştüğünü aktaran Aktaş, toplumun koronavirüsün tehlikeli olduğunu ve tedbirlerin elden bırakılması durumunda giderek daha tehlikeli duruma girileceğinin bilincide olduklarını ileri sürerek, koronavirüsten korkanların oranının, aşı olmak isteyenlerin oranıyla birbirine çok yakın olduğunu savundu.

Aktaş ayrıca, yerli aşı için gönüllü olacağını duyurmuştu.

AKTAŞ’TAN SEÇİM ANKETİ AÇIKLAMASI

Mayıs 2020 tarihinde yapılan bir anketi açıklayan Genar Başkanı İhsan Aktaş, yakın zaman içerisinde bir seçim olması durumunda Cumhur İttifakı’nın ipi göğüsleyeceğini belirtmişti.

Cumhur İttifakı’nın 2 sene içerisinde oyunu yüzde 2 puan daha artırarak yüzde 55.2 oy oranına ulaştığını iddia eden Aktaş, diğer partilerden de oy alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oyunun bunun biraz da üstünde geleceğini ileri sürmüştü.

En beğenilen liderin de en yakın rakibine 4 kat fark atan Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu açıklayan Aktaş, yeni kurulan partilerin toplumda heyecan yaratmadığına dikkati çekerek, CHP’nin ise yerel seçimlerde yakaladığı rüzgarı bir senede kaybettiğini savunmuştu.

 

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Karar Biyografi Haberleri