Mustafa Karaalioğlu: Koordinasyon eksikliği depremin başından bu yana vardı köylere gidilemiyor

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 6 Şubat'ta 10 ili yerle bir etti. Felaketin dördüncü gününde her geçen dakika vatandaşların yüreğini kor gibi yakıyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 14 bini aşmışken mucize kurtuluşların gerçekleştiği anlar ise vatandaşın yüzünü bir nebze güldürüyor. KARAR TV ekranlarında deprem değerlendirmesi yapan Mustafa Karaalioğlu, "Koordinasyon eksikliği depremin başından bu yana vardı köylere gidilemiyor. Yaramızı derinleştiren olayları gördük" şeklinde konuştu.

MERVE ŞİŞMAN

KARAR TV'nin Ortak Akıl programında Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu gündeme dair değerlendirme yaptı. Canlı yayında ise vefat edenlerin sayısına değinildi ve felaketin yaşandığı bölgelerdeki koordinasyondan söz edildi. Taha Akyol, Türkiye'nin tarihsel süreçte yaşadığı deprem felaketlerine değindi. Taha Akyol, Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem hakkında 'enkaz altında kalanların sayısını tahmin etmek güç' ifadelerini kullandı.

"AYNI DEPREM NEDEN JAPONYA'DA ÖLDÜRMÜYOR?"

Taha Akyol, "Vatandaşlar soruyor, 'Aynı deprem neden Japonya'da öldürmüyor, neden Türkiye'de öldürüyor?' bunun cevabı çok açık binaların düzgün olmaması, depreme dayanıklı olmaması. Türkiye deprem ülkesi. Buna yönelik önlemin alınması gerekiyordu" şeklindeki sözleriyle binaların doğru yapılmadığına değindi. Bu sözlerin ardından Mustafa Karaalioğlu şu sözleri ekledi: "Bütün bunların ortaya çıkardığı bir harita var. Türkiye'de artık neresinde fay kırılması yaşayacağını, neresinde hangi şiddetle deprem olacağını doğruya yakın tahmin etmek mümkün. Sadece bunun zamanını bilmiyoruz."

İNSANLAR YARDIM ÇIĞLIKLARI ATIYOR

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 6 Şubat'ta 10 ili yerle bir etti. Afet bölgesinde 3 ay OHAL ilan edilirken can kaybı sayısı her geçen saat katlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat 13.25 itibarıyla açıkladığı verilere göre can kaybı 14 bin 14'e yükselirken yaralı sayısı ise, 63 bin 794 oldu. Can kaybı sayısı 14 bini de aştı. Vatandaşlar enkazın altında 'kurtarın beni' çağrısıyla videolar paylaşıyor. Sosyal medyada paylaşılan içeriklere değinen Mustafa Karaalioğlu, "Yaramızı derinleştiren olayları gördük. İnsanlar 'yaşıyorum yardım edin' diyerek enkazın altından sosyal medyaya videolar bırakıyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Yardım bekleyen insanların akrabaları da bir başka enkazın altında. Şu an itibariyle 72 saati geçildi. Mucize kurtuluşlar olabilir, dualarımız onlar için. Türkiye bir dayanışma içerisinde maddi yardımlar yapılıyor. Köylere ulaşılamadı, koordinasyon eksikliği başından bu yana var" şeklinde konuştu.

"DIŞARIDA KALAN 13 MİLYON VATANDAŞ VAR"

KARAR TV'nin Ortak Akıl programında konuşan Karar gazetesi yazarı Taha Akyol depreme yönelik acı tablodan bahsetti. Akyol, "Enkazda çok acı görüntülere şahit olduk. Vefat sayısı 14 bine çıktı. Gölcük depreminde vefat sayısı 18 bindi. Şimdiden Kahramanmaraş merkezli depremde sayı 14 binlerde. Bu kışta kıyamette dışarıda kalan 13 milyon vatandaş var. Enkaz altında kalanların kaç kişi olduğunu bilmiyoruz. Bizim tarihimizdeki en büyük felaket" ifadelerine yer verdi.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Mansur Yavaş'tan depremin 81. saatinde mucize haberi: 1 yaşındaki Rahaf ve annesini kurtardık
Milyonlarca kişiye erken maaş müjdesi! Depremin ardından Bakanlık'tan flaş karar: Bakanlık resmen açıkladı
Prof. Dr. Özener: Depremden sonra fay 3 metre kaydı

Karar Tv Haberleri