Türk sanatçılardan Hollanda'da sergi: Aura

Hollanda'nın Lahey kentinde yer alan Pulchri Studio Sanat Merkezi'nde Türk çağdaş sanatını tanıtmak amacıyla "Aura/Contemporary Turkish Art" sergisi açıldı.

Hollanda'nın Lahey kentinde yer alan Pulchri Studio Sanat Merkezi'nde açılışı yapılan Bağımsız Sanat Vakfının düzenlediği sergiye Hollandalı ve Türk sanatseverlerin yanı sıra Lahey Büyükelçiliği Müsteşarı Pınar Gülün Kayseri ve Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Adil Akaltun katıldı. Türk-Hollanda kültürel ilişkilerine çağdaş sanat üzerinden bir ivme kazandırarak, iki ülke arasındaki dostluk köprüsünü güçlendirmeyi hedefleyen sergi, 1 Ocak 2023'e kadar ziyarete açık olacak.

Bağımsız Sanat Vakfı Başkanı Hülya Yazıcı Pulchri Studio Sanat Merkezi'nde sergilenen sanat eserlerinin İstanbul'da yaşayan 18 sanatçıya ait olduğunu dile getirdi. Serginin küratörü ressam Ahmet Özel ise serginin Kovid-19 salgını nedeniyle 3 yıl gecikmeli yapıldığını, Türk sanatçıların farklı tekniklerle yaptıkları 80 eserin sergileneceğini ifade etti.

Sergi ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, İstanbul Gelişim Üniversitesi, T-Artlog, CitySan ve İkbal destekleriyle düzenleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

“Işık, varlığını karanlıklara borçludur” sergisi açıldı!
Kartal’da ‘Yeni Yıla Merhaba’ Sergisi Açıldı
‘Engelsiz Yaşam Festivali’ Kartal’da Coşku Dolu Anlara Sahne Oldu

Kültür Sanat Haberleri