Yine 'şüpheli' yangınlar! 6 noktadan alevler yükseldi

Hatay, Adana ve Mersin'de 6 farklı noktada 'şüpheli' orman yangınları çıktı. Adana'daki yangın kontrol altına alınırken, Mersin'de yangın nedeniyle 50 ev boşaltıldı.

Türkiye'nin birçok noktasında yine şüpheli orman yangınları çıktı. Bugün Adana, Hatay ve Mersin'de 6 noktada yangın çıktı. Adana'daki yangın kontrol altına alınırken Hatay ve Mersin'deki yangınların devam ettiği bildirildi.

Hatay'ın İskenderun ilçesi Karayılan Mahallesi'nde çıkan orman yangını sonrası bölgeye sevk edilen ekipler, evleri tahliye etmeye başladı. Alevler yerleşim yerine yakın bölgeyi sararken, vatandaşlar bölgeden koşarak uzaklaşmaya başladı. Ekiplerin söndürme çalışmaları da sürüyor.

ANAMUR'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI 

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi sınırı yakınlarındaki Anamur ilçesinin kırsal Uçarı Mahallesi’ndeki ormanlık bölgede saat 11.30 civarında bilinmeyen sebeple yangın çıktı. İhbar ardından bölgeye 2 helikopter, Anamur, Bozyazı ve Gülnar ilçelerinden Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri gönderildi.

Yangının yerleşim yerlerini tehdit ettiği bildirildi. Yangının, yerleşim yerlerine sıçrama riskine karşı mahalledeki 50 hane tedbiren boşaltıldı, Mersin-Antalya karayolu da trafiğe kapatıldı. Kara yolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Bakan Pakdemirli, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Mersin Anamur orman yangını, kahramanlarımızın büyük özverisiyle kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor"  ifadelerine yer verdi.

YANGIN ELEKTRİK TELLERİNDEN ÇIKTI

Yangının, ilk belirlemelere göre elektrik tellerinden kaynaklandığının değerlendirildiğini belirten Su, "Yangının, yerleşim yerlerine yönelik riski müdahale sonucu azaldı. Yangın, kırsal alana doğru yöneldi. Orada da çalışmalarımız devam ediyor. 3 helikopterle havadan, çok sayıda arazözle karadan müdahale sürüyor. 2 helikopter de takviye için bölgeye yönlendirildi. Ekiplerimiz, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını devam ettiriyor." diye konuştu.

Su, yangın çevresindeki hanelerin tedbiren boşaltıldığını hatırlatarak, "Yangında can kaybımız veya yaralanan kimse yok. Çevredeki yaklaşık 50 haneyi, vatandaşlarımızın can güvenliği nedeniyle tedbiren boşalttık." ifadesini kullandı.

Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

PAKDEMİRLİ'DEN AÇIKLAMA

Bakan Pakdemirli yangınla ilgili yaptığı açıklamada "Şu an itibarıyla 96 arazöz, 5 dozer ve 400 personelle yangını söndürme faaliyetleri devam ediyor. Anamur ilçesindeki Uçarı Mahallesi tedbir için boşaltıldı. Yangınla ilgili söyleyebileceğimiz şey iyiye doğru gittiği ancak kontrol altına alınması henüz söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

ADANA'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Adana'nın Kozan ilçesindeki Kuytucak Mahallesi'nde bulunan Savruk Yaylası'ndaki ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı, yangın akşam saatlerinde kontrol altına alındı. Yangında, yaklaşık 100 dönüm ormanın zarar gördüğü bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN