Andımız önergesinin reddedilmesinde MHP'nin de oyu var

Andımız önergesinin reddedilmesinde MHP'nin de oyu var

Danıştay'ın tartışmalara neden olan kararı, İYİ Parti'nin ‘Andımız'ın okullarda tekrar okutulmasına’ ilişkin verdiği önergeye AK Parti ve HDP'nin ret, MHP'nin ise çekimser oylarıyla reddedilmesini tekrar gündeme getirdi.

MHP lideri Bahçeli’nin Danıştay'ın Andımız kararını ‘pimi çekilmiş bir bomba’ olarak niteleyerek, “Danıştay skandal bir karara imza atmış, milli gerçeklerle çatışmıştır” dedi.

Bu açıklamanın ardından TBMM'de, İYİ Parti'nin ‘Andımız'ın okullarda tekrar okutulmasına’ ilişkin verdiği önergeye AK Parti, HDP ve MHP'nin oylarıyla reddedilmesi tekrar gündeme getirdi. 

TBMM Genel Kurulu'nda 2019 yılında İYİ Parti'nin "Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay'ın öğrenci andıyla ilgili verdiği kararın uygulanmamasına" ilişkin grup önerisi görüşüldü. 

Öneri üzerinde söz alan İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, andımızla ilgili yönetmeliğe yönelik açılan davada Danıştay'ın "yürütmeyi durdurma" kararı verdiğini söyledi. 

Danıştay'ın kararının 23 Ekim 2018 tarihinde verildiğini anımsatan Koncuk, "23 Ekim'den bu yana herhalde 30 günden fazla süre geçti. Çünkü, idari dava kararlarının 30 gün içerisinde uygulanmak gibi bir mecburiyeti var. Yani isterse bir üst mahkemeye itiraz edilmiş olsun idare, yargı kararını 30 gün içerisinde uygulamak zorundadır. Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı açıkça bir suç işliyor" ifadesini kullanmıştı.  

Kararı resmi sosyal medya hesabı üzerinden duyuran İYİ Parti, açıklamada şu ifadelere yer verdi:  

Andımız'ın okullarda tekrar okutulmasına dair Danıştay kararının uygulanmaması konusunda verdiğimiz araştırma önergesi; AK Parti ve HDP'nin RED, MHP'nin Çekimser oyları ile reddedilmiştir.  

 

 

BAHÇELİ: KARAR PİMİ ÇEKİLMİŞ BİR BOMBADIR 

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun Danıştay 8. Dairesi'nin Öğrenci Andı'nı kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğini iptal eden kararını bozması üzerine açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kararın pimi çekilmiş bir bomba olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: 

Yaklaşık iki yıldır bekletilen bu davanın, bir anda karara bağlanarak servis edilmesi maksatlıdır, marazidir, melun bir hevesin ve hedefin işaretidir. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun Türk'üm demekten rahatsızlığı hüsran verici bir çarpıklıktır. Nitekim Danıştay skandal bir karara imza atmış, milli gerçeklerle çatışmıştır. 

HDP'li bölücülerin fezlekelerinin TBMM'ye gönderilip milli dayanışma şuurunun çelikleştiği bugünlerde Öğrenci Andı kararı pimi çekilmiş bir bombadır. Danıştay bu yanlıştan dönmeli, Türk milletinin tarihi hasletleriyle, çiğnetilmeyecek emanetleriyle oynamaya teşebbüsten vazgeçmelidir. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN