İlber Ortaylı'dan 23 Nisan mesajı: Andımız'ın kaldırılmasına tepki gösterdi

İlber Ortaylı'dan 23 Nisan mesajı: Andımız'ın kaldırılmasına tepki gösterdi

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, sosyal medya hesabından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na yönelik kutlama mesajında Andımız'ın kaldırılmasına tepki gösterdi. Ortaylı, Atatürk'ün nasıl bir gençlik istediğinin cevabının Andımız'da olduğunu ve neden kaldırıldığını anlamadığını söyledi.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın önemini anlatan bir video paylaşarak Andımız’ın kaldırılmasına tepki gösterdi.

23 Nisan ülke genelinde coşkuyla kutlanırken cumhuriyetin kurucusu Atatürk'ün nasıl bir gençlik istediği sorusu da gündeme geldi.

Bu soruya cevap veren Ortaylı, "Atatürk nasıl bir gençlik istiyordu? Bu çok açık. “Andımız”da cevabı var: “Türk’üm, doğruyum, çalışkanım.” Neden kaldırdı anlamış değiliz. Sizlere İyi bayramlar diliyorum ve andımızdaki deyişleri unutmamanızı temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN