Ankara'daki çiçekçilere Sevgililer Günü muafiyeti

Ankara'daki çiçekçilere Sevgililer Günü muafiyeti

Ankara Ticaret Odası, Ankara'daki çiçekçileri 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle cumartesi-pazar kısıtlamadan muaf çalışabileceğini ve 14 şubat ve öncesi iki gün de gece 22.30’a kadar evlere servis yapabileceğini açıkladı.

14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken Ankara Ticaret Odası (ATO) Ankara'daki çiçekçilerin cumartesi-pazar kısıtlamadan muaf çalışabileceğini ve 14 şubat ve öncesi iki gün de gece 22.30’a kadar evlere servis yapabileceğini açıkladı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Aktarlar ve Çiçekçiler Meslek Komitesi Üyesi Halil İbrahim Yılmaz, pandemi kısıtlamalarından etkilenen sektörler arasında yer alan çiçekçilik sektörünün Pazar gününe denk gelen 14 Şubat’ta kısıtlamalardan muaf olması yönünde taleplerinin kabul edilmesi nedeniyle Ankara Valisi Vasip Şahin başta olmak üzere tüm ilgililere teşekkür etti.

Yılmaz, “Çiçekçilerimiz 12 Şubat Cuma akşamından başlayarak üç gün boyunca  saat 20.00 ile 24.00 arası evlere servis yapabilecek. 13 Şubat Cumartesi ve 14 Şubat Pazar günleri de saat 10.00’la 17.00 arası işyerinde satış gerçekleştirerek hem ekonomiye katkı sağlayacak hem de pandemiden bunalan vatandaşlarımıza moral olacak” dedi.

"ESNAFIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM"

ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz, 23 No'lu Aktarlar ve Çiçekçiler Meslek Komitesi olarak gündeme getirdikleri 14 Şubat Sevgililer Günü’ne denk gelen hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında sektörün istisna kapsamına alınması yönündeki girişimlerinin olumlu sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yılmaz, “Aktarlar ve Çiçekçiler Komitemizin çalışmaları ve ATO Başkanımız Gürsel Baran’ın desteğiyle Ankara Valiliği’ne talebimizi ilettik. Bu talebin olumlu karşılanması çiçekçilik, aktarlık ve baharatçılık sektörlerine moral oldu.” dedi. Vatandaşların semtlerinde yürüme mesafesinde yer alan çiçekçilerden alışveriş yapabileceklerini kaydeden Yılmaz, “İyi niyetlerle başlattığımız bu girişime, sipariş vererek katkı sağlayalım, aylardır iş yapamayan esnafımızın yüzünü güldürelim” dedi.

"ÇİÇEKÇİLER 14 ŞUBATI BEKLİYORDU"

Eğlence, kutlama, düğün, tören, toplantı gibi birçok özel gün kutlamalara hasret bırakan pandemi nedeniyle ciroları ciddi seviyede düşen çiçekçiler için hafta sonu kısıtlamadan muaf tutulma kararının müjde yerine geçtiğini kaydeden Yılmaz, “Aylardır işlerin durgunluğundan umutları solan çiçekçilerin en büyük beklentisi 14 Şubat Sevgililer Günü'ydü. Çiçekçi esnafı işlerde hareketlilik olması için 14 Şubat'ı bekliyordu. Sevgililer Günü’ne çiçekçi esnafı tamamen hazır. Stoklar mevcut. Geriye bir tek sevdiklerimizi sevindirmek için çiçek siparişi vermek kalıyor” diye konuştu.

ÇİÇEKÇİLİK SEKTÖRÜ ATO’DA BİR ARAYA GELECEK

Sektörleri yakından takip ettiklerini kaydeden Yılmaz, 9 Şubat Salı günü düzenleyecekleri toplantıda, 23 No'lu Aktarlar ve Çiçekçiler ve 53 No’lu Peyzaj, Çevre Düzenleme ve Yapısalları Faaliyetleri Meslek Komiteleri, Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası ve ANFA Ankara Altınpark İşletmeleriyle bir araya gelerek, çiçekçilik sektörünün sorunlarını masaya yatıracaklarını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN