Antalya'da hortum felaketi: 229 binada hasar tespit edildi

Antalya'da hortum felaketi: 229 binada hasar tespit edildi

Antalya'daki hortum felaketin ardından açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum "Antalya'da 229 binada hasar tespiti yaptık" dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez de 260 trafo merkezinde enerji olmadığını belirterek "Büyük bir oranda gün içerisinde Antalya'ya enerji vermeye başlayacağız" dedi.

Antalya'daki hortum felaketin ardından açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum "Antalya'da 229 binada hasar tespiti yaptık" dedi. Bakan Kurum, Antalya'daki hortuma ilişkin, Kumluca bölgesinde 2 binanın yıkıldığını, il genelinde 21'i ağır hasarlı 229 binada hasar olduğunu söyledi.

"21'İ AĞIR HASARLI 229 BİNADA HASAR TESPİT ETTİK"

Antalya'da yaşanan hortum afetinin ardından Bakanlık olarak harekete geçtiklerini bildiren Kurum, şöyle konuştu: "Bakanlığımızca Antalya bölgesinde hasar tespit çalışmalarımız yapıldı. Yaptığımız tespitlere göre Kumluca bölgesinde 2 binamız tamamen yıkılmış vaziyette. 21 ağır hasarlı, 208 az hasarlı olmak üzere toplamda 229 binada hasar tespiti yaptık. Yapmış olduğumuz hasar tespiti çerçevesinde Bakanlığımız, Belediyemiz, Valiliğimiz vatandaşlarımızın yaralarını acilen sarmak suretiyle buradaki mağduriyetlerini en kısa zamanda gidereceğiz."

ANTALYA'DA SON DURUM

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Büyük bir oranda gün içerisinde Antalya'ya enerji vermeye başlayacağız" dedi. Dönmez, Taksim'de bulunan Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) Genel Müdürlüğü'ne, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Antalya'da yaşanan hortum felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi.

Felakette yaralanan vatandaşlara da acil şifalar dileklerini ileten Dönmez, son birkaç gündür Antalya ve civarında meydana gelen olumsuz hava koşulları nedeniyle hayatın da olumsuz etkilendiğini söyledi.

"260 TRAFO MERKEZİMİZDE ENERJİ YOK"

Bu durumdan enerji altyapısının da etkilendiğini özellikle elektrik tarafında, enerji nakil hatları, direkler ve trafo merkezlerinde sıkıntılar yaşandığını dile getiren Dönmez, şöyle konuştu:

"Şu anda Antalya'da yaklaşık 260 trafo merkezimizde enerjimiz yok. 80 bin civarında konut etkilenmiş durumda. Keza Isparta'da da 140 civarında, ağırlıklı kırsal bölgelerde olmak üzere yine trafo merkezlerimizde enerjimiz yok. Orada da yaklaşık 15-20 bin vatandaşımız şu anda enerjisiz. Ekipler de hava koşulları müsaade ettiği ölçüde çalışmalarına devam ediyor. Büyük bir oranda gün içerisinde Antalya'ya enerji vereceğiz. Bazı bölgelerde de fırtınanın şiddetine bağlı olarak tedbir amaçlı da oradaki elektrik dağıtım şirketimiz bazen enerjiyi kesiyor, daha olumsuz bir yansıması olmasın diye. Ben tekrar bu vesileyle Antalya'ya büyük geçmiş olsun diyorum." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN