Antonio Guterres: Koronavirüs nedeniyle nesilsel yıkımla karşı karşıyayız

Antonio Guterres: Koronavirüs nedeniyle nesilsel yıkımla karşı karşıyayız

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, koronavirüs nedeniyle okulların kapalı olmasının insanlığı 'nesilsel yıkımla' karşı karşıya bıraktığını belirterek, önceliğin öğrencilerin okula dönmesi olması gerektiğini kaydetti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres okulların koronavirüs salgını nedeniyle kapanmasının ardından dünyanın "nesilsel yıkım" ile karşı karşıya olduğunu söyledi ve birinci önceliğin öğrencilerin okullara dönmesini sağlamak olması gerektiğini ifade etti.

Guterres, Temmuz ortası itibariyle 160 ülkede okulların kapalı olduğunu ve bu durumdan 1 milyardan fazla öğrencinin etkilendiğini söyledi. BM Genel Sekreteri'nin paylaştığı verilere göre 40 milyon çocuk da pandemi nedeniyle okul öncesi eğitimini tamamlayamadı.

Guterres, pandemiden önce bile 250 milyon çocuğun eğitim alamadığını ifade etti.

"NESİLSEL YIKIM İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

BM'nin "Geleceği Kurtar" kampanyasını tanıtırken Guterres, "Şimdi nesilsel yıkım ile karşı karşıyayız. İnanılmaz derecede potansiyel ziyan olabilir, yüzyıllar içinde kaydedilmiş ilerleme silinebilir ve eşitsizlikler daha da büyüyebilir" dedi.

Guterres, Covid-19'un bulaş riskinin ortadan kalktığı bölgelerde öğrencilerin güvenli bir şekilde okullara gönderilmesini sağlamanın bir numaralı önceliklerden biri olması gerektiğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN