Apple Pay Avrupa’ya geldi

Apple Pay Avrupa’ya geldi

iPhone ve iPad gibi akıllı cihazlarla birlikte kullanılabilen mobil ödeme teknolojisi Apple Pay, Birleşik Krallık üzerinden Avrupa’ya giriş yaptı.

Apple Watch ile birlikte daha da öne çıkan yakın mesafe iletişim teknolojisi NFC ile ödeme yapmayı kolaylaştıran Apple Pay, geçtiğimiz Ekim ayından bu yana kullanıldığı ABD sınırlarını aşarak Avrupa’ya ulaştı. İlk olarak İngiltere, İskoçya ve Kuzey İrlanda gibi Birleşik Krallık ülkelerinde bugün itibarıyla kullanıma geçen Apple Pay, altyapısını hazırlayan perakendeciler ve mobil uygulamalarla uyumlu olarak ödemelerde tercih edilebiliyor.

NFC teknolojisinin sadece iPhone 5 ve sonrası modellerde bulunması nedeniyle yeni iPhone’ları destekleyen Apple Pay ile uygulama içi ödeme yapmak için ise iPad Air 2, iPad mini 2 ya da iki ayrı boyuttaki iPhone 6’dan birine ihtiyacınız var.

Apple’ın İngiltere çıkartmasına destek olan finans kuruluşları arasında American Express, First Direct, HSBC, Nationwide, NatWest ve Ulster Bank gibi bankalar ve kredi kartı şirketleri yer alıyor. Sözleşmeli bankalardan kredi kartları bulunan tüketiciler, iOS 8 ile gelen Passbook’a bu kartları tanımlayarak Apple Pay’i kullanmaya başlayabiliyor.

Bugün itibarıyla Birleşik Krallık genelinde Apple Pay kullanmaya başlayan mekan sayısının 250 binin üzerinde olduğu açıklanırken, bu mağazalar arasında KFC ve McDonald’s gibi fast food zincirlerinden, Marks & Spencer gibi hazır giyim mağazalarına kadar geniş yelpazede seçenek bulunuyor. 

Apple yakın gelecekte Çin ve Kanada gibi ülkelerde de Apple Pay’i yaymayı hedefliyor. Servisin Türkiye’ye ne zaman geleceği ise şimdilik bilinmiyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN