Asıl Gültekin kimdir, kaç yaşında, nereli? Karar yazarı Asım Gültekin Hakk'ın rahmetine kavuştu

Asıl Gültekin kimdir, kaç yaşında, nereli? Karar yazarı Asım Gültekin Hakk'ın rahmetine kavuştu

Karar gazetesi yazarı Asım Gültekin'in vefatı, sevenlerini yasa boğdu. Sosyal medyada birçok taziye mesajı paylaşılırken, 'Asım Gültekin'in biyografisi' internette araştırılıyor. Yalova'daki evinde kalp krizi geçirdiği öğrenilen emekli öğretmen Asım Gültekin, evli ve iki çocuk babasıydı. Detaylar haberimizde...

'Asıl Gültekin kimdir, kaç yaşında, nereli?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. Gazetemiz yazarlarından Asıl Gültekin'in vefatı, edebiyat ve eğitim camiasında üzüntüyle karşılandı. İstanbul'da ikamet eden, birkaç günlüğüne dinlenmek için Yalova'daki evine çekilen Gültekin'den haber alınamaması üzerine, tanıdıklarını ve emniyet güçlerini harekete geçiren eşi, vefat haberiyle sarsıldı. Öğretmenlik mesleği boyunca yetiştirdiği binlerce öğrencinin ufkunu çizen, ömrünü Türkçeye adayan edebiyat ve sanat dünyasında yaptığı çalışmalarla tanın Asım Gültekin'in ölüm haberi, sevenlerini yasa boğdu. İşte detaylar...

ASIM GÜLTEKİN KİMDİR?

1975 yılında Amasya Taşova'da dünyaya geldi. Kökleri Artvin ve Selanik'e uzanan bir Ahıska Türküdür.

Lise öğrenimini Kartal Anadolu İHL ve Taşova İHL'de tamamladı. Kartal Anadolu İmam Hatip'te kültürel çalışmalara öncülük etti. Marmara Üniversitesi AEF Edebiyat Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu.

Biat dergisini yılda bir sayı olarak 5 yıl çıkardı, Seher dergisini devam ettirdi. Beraber bulunduğu gençlere birçok dergi (50'den fazla) çıkarttırdı. Yörünge, Yediiklim, Yeni Şafak, Sağduyu, Milli Gazete, Vakit gazeteleri ile Şehrengiz, Düş Çınarı, Kırklar, Gerçek Hayat, Genç dergilerinde kültür yazıları yayımlandı.

İz yayıncılık bünyesinde aylık Kitap Postası dergisini 20 sayı çıkardı. Dünya Bizim internet sitesi ve Cafcaf mizah dergisinin genel yayın yönetmenliğini yaptı.

Yüzlerce seminer, konferans ve toplantının düzenleyicisi ve konuğu oldu. Çeşitli liselerde edebiyat öğretmenliğini sürdürdü.

2008 yılında yılın öğretmeni seçildi. TÜRDEB (Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği) Başkanlığı yapan Asım Gültekin, süreli ve süresiz yayınlarda yazarlık yaptı, etimoloji dersleri ve seminerleri verdi.

Sözlük ve seyahat düşkünü olan yazar, 20'den fazla ülkeye seyahat etti. 300'den fazla sözlüğü bulunmaktaydı. Son olarak Türkçede bulunmayan bir sözlüğün yayımlanması için hazırlık yapmaktaydı.

Asım Gültekin, evli ve 2 çocuk babasıdır.

ASIM GÜLTEKİN KAÇ YAŞINDA?

1975 doğumlu olan yazar, 2020 yılı itibariyle 45 yaşınadaydı.

ASIM GÜLTEKİN NEDEN VEFAT ETTİ?

Dinlenmek üzere İstanbul'dan Yalova'ya giden Asım Gültekin, burada kaldığı evinde haber alınamaması üzerine, tanıdıklarına ve emniyet güçlerinE haber verildi. Eve giren polis ve sağlık görevlileri, Gültekin'in kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini belirledi. Merhum için için İstanbul Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılınacak. İkindi vakti kılınacak namaza dostları ve öğrencileri de katılacak

ASIM GÜLTEKİN'İN KARAR'DAKİ YAZILARI İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN