Askerlik yerleri ne zaman belli olacak? Erken terhis olacak mı? MSB açıkladı

Askerlik yerleri ne zaman belli olacak? Erken terhis olacak mı? MSB açıkladı

MSB tarafından yapılan son dakika duyurusuna göre Kasım ayı celp tarihleri ertelendi. Vatani görevini yapmak isteyen ve gün sayan her bir gencin beklediği askerlik yerlerinin açıklanması ertelendi. Salgın sebebiyle erken terhis iddiaları da gündeme geldi.

MSB, koronavirüs salgını sebebiyle alınan kararlar doğrultusunda kasım ayı celp tarihlerinin ertelendiğini duyurdu. Normal şartlarda 23 Kasım 2020 tarihinde açıklanması beklenen celp tarihleri, ileri bir tarihe ertelendi. Yani askerlik yerleri açıklanmadı. Öte yandan askerlerin erken terhis olup tezkere alacağına dair iddialar sosyal medyada gündem olmuştu. 

ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Millî Savunma Bakanlığı, askerlik görevlerini yapmak için 23-25 Kasım 2020 tarihleri arasında sevke tabi olan yükümlülerin sevklerinin 22-24 Aralık 2020 tarihine ertelendiğini duyurdu.

TERHİSLER ERTELENECEK Mİ?

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre; terhislerin ertelenmesine yönelik bir kararın olmadığı belirtildi.

Bedelli askerlik için 19-21 Kasım sevk tarihlerinde de bir erteleme olmadığı belirtildi.

askerlik-yerleri-ne-zaman-belli-olacak-erken-terhis-olacak-mi-msb-acikladi.jpg

ERKEN TERHİS OLACAK MI?

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında bir dizi önlemler alındı. Ancak erken terhis ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Yani askerden erken terhis diye bir konu gündemde yok.

Hükûmet, bilindiği gibi çıkardığı af yasasıyla açık cezaevinde kalan binlerce mahkûmu izinli olarak dışarı çıkarmıştı. Bu izin süreleri de birkaç kez uzatıldı. Mahkumların izninin 7 ay daha uzatılabileceği konuşuluyor.

Türkiye’de alınan karar ile hafta sonları 10:00-20:00 saatleri dışında ikinci bir karar alınana kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Bunların dışında 65 yaş ve üstünde bulunanlar yurt genelinde yalnızca saat 10.00 ile 13.00 saatlerinde dışarı çıkabiliyorken, 20 yaş altında olanlar da 13.00 ile 16.00 saatleri hâricinde sokağa çıkamıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN