Ata Şenlikçi kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi...

Savunma Sanayi Müsteşarlığı Alt Sistemler Daire Başkanı Ata Şenlikçi, üniversitelerin ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde yenilikçi çalışmalarını sürdürmeleri amacıyla kurulan Teknopark'ın 11 yıldır başdanışmanlığını sürdürüyor. İşte, Ata Şenlikçi'nin kariyeri...

2016 yılında Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen Engelsiz Siber Güvenlik Konferansı'na katılan Savunma Sanayi Müsteşarlığı ARGE ve Teknoloji Yönetimi Daire Başkanı Ata Şenlikçi engellilere yönelik sözleri yeniden gündem oldu.

"ÇOCUKLARIM HATASIZ" GAFI

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Ata Şenlikçi, "Benim şahsıma ait 6 çocuğum var, hanımımla beraber. Elhamdülillah hiç birinde hata yok. Fakat onlara okula her gidişinde ve dönüşünde 'Yanındaki arkadaşına yardımcı olacaksın. Neler yaptın arkadaşların için' deriz" ifadelerini kullandı. Ata Şenlikçi'nin şaşkınlık uyandıran sözleri, sosyal medyada bir kez daha en çok konuşulan konu başlıkları arasına girdi.

elhamdulillah-cocuklarimda-hata-yok2.jpg

ATA ŞENLİKÇİ'NİN HAYAT HİKAYESİ

1962 yılında dünyaya geldi.

Lisans eğitimini 1986 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamladı. Üniversitesi eğitiminin ardından İngiltere'ye giderek Bolton Üniversitesi'nde psikoloji sertifika programını tamamladı.

Ata Şenlikçi, yüksek lisansını ve doktorasını 1988-1994 yılları arasında İstanbul Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği bölümünde yaptı.

1996 yılında İstanbul Üniversitesi'nde Sivil Havacılık ve Uçak Teknolojileri bölümlerinde öğretim üyesi olarak başladığı akademik hayatını bölüm başkanı olarak sürdürdü.

1998 yılında Türkiye Su Ürünleri Araştırma Geliştirme ve Yerleştirme Vakfı'nda yönetim kurulu üyesi oldu.

Ata Şenlikçi, 2007 yılında Proactivium Spor ve Sağlık Merkezi'ne ortak oldu.

2010 yılında Teknopark İstanbul'un kuruluşunda yer aldı. 2014 yılından sonra burada başdanışmanlık görevinde bulundu.

2014 yılında girdiği Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda çeşitli görevlerde bulundu. Araştırma ve Geliştirme Teknoloji Yönetimi Daire Başkanlığını sürdürüyor.

1962 doğumlu olan Ata Şenlikçi 2021 yılı itibariyle 59 yaşındadır.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da @senlikci, Linkedin'de @atasenlikci kullanıcı adıyla yer almaktadır.

12905.jpg

TEKNOPARK NEDİR?

Teknoparklar üniversiteler/araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve yenilikçilik çalışmalarını sürdürdükleri; birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği organize araştırma-geliştirme, yenilikçilik ve teknoloji ekosistemleridir.

Bilim parkı veya teknoloji parkının kısaltılmış hali olan teknopark; hükümet, akademik birimler, işletmeler ve finansal sektörün hep birlikte gelişmesi için planlanmış iş yeri olarak kullanılan bina, araştırma tesisleri, büyük üniversitelerin yaygın olarak kullandığı teknolojik kaynaklardan istifade ederek Ar-Ge çalışmalarına yön veren, üniversiteler, araştırma laboratuvarları ve sanayi arasında teknoloji transferini gerçekleştirerek danışma servislerinde ve modern ofis hizmetlerinde kullanılan birimlerdir.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre, 85 Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nden 67'si faaliyetine devam ediyor, 18'inin ise altyapı çalışmalarının devam etmesi sebebiyle hali hazırda faaliyete geçmeyi bekliyor.

turkiyede-kac-teknopark-var.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN