Nevzat Tarhan kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, ne mezunu? İşte hayat hikayesi

Nevzat Tarhan kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, ne mezunu? İşte hayat hikayesi

1982-1994 yılları arasında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı (TSK) Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde doktorluk yapan Nevzat Tarhan, albay rütbesindeyken askeriyeden atıldı. 1996 yılından sonra profesör unvanı alan deneyimli psikolog, çeşitli hastanelerde görev yaptı, bir dönem Adli Tıp Kurumu'nda bilirkişi olarak görev yaptı. İşte, Nevzat Tarhan biyografisi...

Psikiyatrist ve nöropsikolog Nevzat Tarhan, 2011 yılında kurulan Üsküdar Üniversitesi'nin rektörlüğünü üstlendi. Üniversitede kendi alanında dersler de veren ünlü hekimin kitapları 1 milyondan fazla satış rakamına ulaştı.

Verdiği bir röportajda; kıskançlık, yalan ve samimiyetsizliğin evlilik kurumunu olumsuz etkilediğini kaydeden Nevzat Tarhan, "Evlilik kurumunun en büyük düşmanı aldatmadır. Kıskançlık aldatma olmasın diye evlilikte olur. Kıskançlığın az miktarda olanı tutkal etkisi oluşturur. Yanlış kullanılırsa da ailedeki ilişkileri patlatır. 'Ben neden kıskandım?' sorusunu insan kendisine yöneltip mantıklı bir cevap alırsa sıkıntı yok. Ama gereksiz yere yapılan kıskançlık aile kurumuna zarar verir. Bir insan kıskançlık hissettiği zaman karşıdaki kişinin aleyhinde konuşmaya başlar. Kıskançlıkta en büyük zarar kişinin kendisinedir" dedi.

SEDAT PEKER'DEN NEVZAT TARHAN VE SADAT İDDİALARI

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Twitter hesabından kendini 'güvenlik hizmetleri sunan şirket' olarak tanımlayan ve Türkiye'nin ilk özel ordusu olarak bilinen SADAT'ın Nevzat Tarhan ile çalıştığını öne sürdü. Peker paylaşımında, "Ordudan mecburi emekli edilen Üsküdar Üniversitesi rektörü Nevzat Tarhan'ın uzmanlık alanı psikolojik harptir. Nevzat Tarhan'la çalışmalarınız ne üzerine? Güvenlik şirketiyiz diyorsunuz. Nevzat Tarhan'ın sizin için yaptığı psikolojik harp çalışmalarının sebebi nedir?" sözlerini kullandı.

depophotos-15723356.jpg

NEVZAT TARHAN'IN HAYAT HİKAYESİ

7 Temmuz 1952 tarihinde Amasya'nın Merzifon ilçesinde dünyaya geldi.

1969 yılında Kuleli Askeri Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 1975 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tamamladı. GATA stajı, Kıbrıs ve Bursa kıta hizmetinden sonra 1982 yılında GATA'da psikiyatri uzmanı oldu.

Erzincan ve Çorlu'da hastane hekimliği sonunda GATA Haydarpaşa'da yardımcı doçent (1988) ve doçent (1990) oldu. Albaylığa (1993) ve profesörlüğe (1996) yükseldi. 1996-1999 yılları arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde öğretim üyeliği ve Adli Tıp Kurumu'nda bilirkişilik yaptı. Daha sonra kendi isteğiyle emekli oldu.

1998 yılında Memory Center of America'nın Türkiye temsilciliğini aldı.

40'ın üzerinde SCI sınıfı dergilerde olmak üzere ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış 100'ün üzerinde araştırma makalesi bulunuyor.

2011 yılında Üsküdar Üniversitesi'nin Kurucu Rektörü oldu. 2021 yılı itibarıyla rektörlük görevini sürdürüyor.

2006 yılında Türkiye'nin ilk nöropsikiyatri hastanesi olarak kurulduktan sonra 2017 yılında Türkiye'nin ilk ve Avrupa'nın ikinci beyin hastanesi olarak faaliyetlerine devam eden NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütüyor.

ÖZEL YAŞAMI

1952 doğumlu olan Nevzat Tarhan, 2021 yılı itibarıyla 69 yaşındadır.

1979-2009 yılları arasında Nermin Tarhan ile evli kaldı. 'Furkan' ve 'Fırat' adlarında iki çocuk babasıdır.

Nevzat Tarhan 1.78 metre boyunda, 81 kilo ve yengeç burcudur.

İyi seviyede İngilizce ve Almanca konuşabilmektedir.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @prof.dr.nevzat.tarhan, Twitter'da @drnevzattarhan, Facebook'ta @Prof.NevzatTarhan kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN