Nevzat Tarhan, Ay animasyonunu gerçek zannedince gündem oldu

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın Ay'ın Dünya'ya yakın olması durumunda nasıl görüleceğini gösteren bir animasyonu gerçek gibi paylaşması, sosyal medya kullanıcıları tarafından espri konusu oldu. Ünlü psikiyatrist daha sonra konuyla ilgili ilk tweet'ini silerek yeni mesajında "Özensiz davranmışım" dedi.

Ay'ın Dünya'ya ne kadar yakın olduğunu gösteren video, sosyal medyada viral oldu. Fakat gündem olan görüntüler gerçek değil, Ay'ın Dünya'ya Uluslararası Uzay İstasyonu kadar yakın olması durumunda nasıl görüleceğini gösteren bir animasyon.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü ve Prof. Dr. Nevzat Tarhan, animasyonu gerçek zannederek, "Kuzey Kutbu'nda yılda bir defa olan ay hareketi, yorum sizde ben yüksek Kudret'e ve Düzene hayran kaldım..." notuyla paylaştı.

Paylaşıma gelen yorumlara "Bence hızlandırılmış çekim ve doğru, Kuzey Kutbun şehirlerinde uzun kalanların anlattıklarına uyuyor, beyaz geceleri unutmayalım..." yanıtını veren ünlü psikiyatrist, "Tereddütte olanlar için orijinali burada" diyerek Youtube videosunun ekran görüntüsünü paylaştı.

"ÖZENSİZ DAVRANDIM"

Nevzat Tarhan, daha sonra konuyla ilgili ilk tweet'ini silip yeni yaptığı açıklamada "Arkadaşlar orijinal videoyu buldum, özensiz davranmışım gerçeği çarpıcı yapmak için büyütüp hızlandırmışlar bir animasyon çalışması ama gerçekte bu olay var, bilginize" dedi.

Tarhan, konuyla ilgili bir başka tweet'inde de "Arkadaşlar, 'Sosyal meydanının şerrinden Allah'a sığınırım' deyin. Ne berbat bir mecra, bir hata yapıyorsun, linç kültürü devreye giriyor. Sosyal medyaya düşmek pavyona düşmek gibi, kimin ne tarafa çekeceği belli değil affedersiniz. Argo bir jargon oldu ama mecbur kaldım..." ifadelerini kullandı.

2021-05-30-165849-horz.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN