Avrupa Birliği Volkswagen için toplantıya çağırdı

Avrupa Birliği Volkswagen için toplantıya çağırdı

Alman tröstü Volkswagen için Avrupa Birliği yetkilileri toplanma kararı aldıklarını açıkladı

Volkswagen'in başı beladan kurtulmuyor.Geçtiğimiz günlerde ABD'de egzoz gazı testlerinde usulsüzlük yaptığı iddiası ile incelemeye alınan Volkswagen dört silindirli dizel araç satışlarını durdurmuştu. 

Alman VW tröstünün ABD'de satılan araçlarının zehirli gaz emisyonunu manipüle ettiğinin ortaya çıkarılması skandala neden olmuştu. ABD'de şirket hakkında inceleme başlatılmıştı. Volkswagen incelemenin ardından 18 milyar dolara kadar ceza ile karşılaşabilir hükmü çıkmıştı.

Şimde de Avrupa Birliği yetkilileri Volkswagen için toplanma kararı aldıklarını açıkladı

Volkswagen krizi Asya'ya da sıçradı

Volkswagen'in emisyon testlerinde usulsüzlük incelemeleri Asya'ya sıçradı. Alman hükümeti ise soruşturmaların tamamlanmasını bekliyor.

Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen AG'nin ABD'deki egzoz gazı emisyon testlerinde usulsüzlük yaptığını kabul etmesinin ardından skandal Güney Kore'ye yayıldı.

Volkswagen'in yaşadığı bu kötü olaylar hisselerini tepetaklak ederek dün yüzde 19 bugün ise yüzde 5 oranına düşürdü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN