Avrupa İlaç Ajansı'ndan ABD'de üretilen aşıya soruşturma

Avrupa İlaç Ajansı'ndan ABD'de üretilen aşıya soruşturma

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), ABD merkezli Johnson & Johnson ilaç şirketinin geliştirdiği Kovid-19 aşısı ile ilgili soruşturma başlattı. İncelemenin gerekçesi olarak kan pıhtılaşması gösterildi.

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) Johnson & Johnson ilaç şirketinin geliştirdiği aşı ile ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

Soruşturmanın, Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından üretilen aşıya ait verilerin de dahil edilmesiyle genişletildiği belirtildi.

"HENÜZ KANIT YOK AMA..."

Johnson Johnson'dan yapılan açıklamada, aşı ile kan pıhtılaşması arasında bir bağlantının tespit edilmediği belirtilerek "Şu anda, bu yan etkilerle Janssen Covid-19 aşısı arasında net bir nedensel ilişki kurulmamıştır" ifadeleri kullanıldı.

EMA söz konusu yan etkilerin aşıyla bağlantılı olup olmadığına yönelik henüz bir kanıt olmadığını duyurdu.

Avrupa Birliği Komisyonu, geçen ay Johnson & Johnson aşısının kullanımına onay vermişti.

NE OLMUŞTU?

Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca'nın ortak geliştirdiği aşının kullanımı, kan pıhtılaşması yan etkisi nedeniyle aralarında Danimarka, Norveç, İzlanda, Finlandiya, Bulgaristan, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, İrlanda'nın da bulunduğu birçok ülkede askıya alınmıştı.

Birkaç gün önce Avrupa İlaç Ajansı Başkanı Marco Cavaleri, İtalyan basınına yaptığı açıklamada AstraZeneca aşısı ile kan pıhtılaşması yan etkisi arasında bir bağlantı olduğunu söylemişti.

Cavaleri şunları kaydetmişti: Bence artık söyleyebiliriz. Kan pıhtılaşmasının aşı ile bir bağlantısı olduğu açık. Ancak kan pıhtılaşması reaksiyonunun nedenini henüz bilmiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN