Pfizer ve Moderna'dan güzel haber: İkinci dozdan sonra yüzde 90 etkililer

Pfizer ve Moderna'dan güzel haber: İkinci dozdan sonra yüzde 90 etkililer

Hem dünyada hem de Türkiye'de koronavirüs vakaları artarken, aşılar ile ilgili de her gün peş peşe yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Son olarak birçok ülkede kullanılan Pfizer ve Moderna aşıları ile ilgili dikkat çeken bir araştırma yayınlandı. İki aşının da ikinci dozdan sonra yüzde 90 etkili olduğu açıklandı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), Amerikan aşılarının koruyucu etkisi üzerine yapılan araştırmanın tamamlandığını ve aşıların "neredeyse test çalışmalarındaki kadar güçlü" olduğunu açıkladı.

İKİSİ DE YÜZDE 90 ETKİLİ

CDC'nin internet sayfasında yer alan raporda, Kovid-19'a karşı geliştirilen Pfizer ve Moderna aşılarının sonuçları ile ilgili ilk resmi araştırmanın tamamlandığı, iki aşının da ikinci dozdan sonra yüzde 90 oranında etkili olduğu belirtildi.

"BU SONUÇ UMUT VERİCİ"

Raporda görüşlerine yer verilen CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky "Bu bulgular, her gün Kovid-19 aşısı olan milyonlarca Amerikalıya ve önümüzdeki haftalarda aşı olma fırsatına sahip olacaklara umut sunmalıdır" ifadelerini kullandı.

"BU ÇOK GÜVEN VERİCİ BİR HABER"

CDC raporunun baş yazarı Mark Thompson da sonuçlar ile ilgili "Bu çok güven verici bir haber. Çok iyi çalışan aşılarımız var" açıklaması yaptı.

Thompson, tespit ettikleri koruyuculuk oranının firmaların elde ettiği yüzde 95 oranına çok yakın olmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Raporda, aşılama sonucunda ölen olmadığı, sadece 2 hastanın yan etkiler nedeniyle hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN