Babacan'dan Bahçeliye cevap: Türkiye bu çirkin dili haketmiyor, düşman aramayın, iş üretin

Babacan'dan Bahçeliye cevap: Türkiye bu çirkin dili haketmiyor, düşman aramayın, iş üretin

Bahçeli'nin kendisine yönelik "FETÖ" suçlamasına KARAR TV canlı yayınında "Hükümet olduğu dönemde 20 banka iflas ederken ne yaptı? Önce onu anlatsın. Memlekete ne faydası var? Onu anlatsın" diyerek tepki gösteren Babacan'a MHP'den "PKK-FETÖ organizasyonu" suçlaması gelmişti. Babacan, MHP'den yapılan son açıklamaya, "Türkiye bu çirkin dili hak etmiyor. Boş polemiklere tevessül etmeyeceğiz" cevabını verdi.

KARAR TV canlı yayınında MHP lideri Bahçeli'nin "FETÖ organizasyonu" suçlamasına 2001 krizini hatırlatarak sert bir karşılık veren Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın açıklaması Türkiye'nin gündemine oturdu.

MHP kanadından dün yapılan ağır suçlamalar ve hakaretler içeren cevaba bugün de DEVA Partisi karşılık verdi. Partiden yapılan açıklamada "Bahçeli’nin genel başkan yardımcıları tarafından yapılan açıklamalar hakaret ve iftiralardan ibarettir. Biz ülkemizin böyle çirkin bir dili hak etmediğini düşünüyoruz. Yola çıkarken de söylediğimiz gibi siyasi mecrada hakaret, iftira ve boş polemiklere tevessül etmeyeceğimizi bir kere daha hatırlatıyoruz. Bazıları alışkanlıkları gereği kavgadan, husumetten, hakaret ve iftiradan nemalanmaya gayret edebilir. Herkes en iyi bildiği işi yapacaktır" denildi.

Deva Partisi'nden yapılan açıklama şöyle:

Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın 20 Mayıs Çarşamba günü Karar TV’deki programında Devlet Bahçeli’nin partimizi hedef alan sözlerinin soru olarak sorulmasına cevaben dile getirdikleri, salt bir tarihsel gerçekliğin hatırlatılmasıdır.

Genel Başkanımız, Bahçeli’nin iktidar ortağı olduğu üçlü koalisyon döneminde yaşanan ve yakın tarihimizin en büyük ekonomik krizi olan 2001 krizini hatırlatmıştır. 20’ye yakın bankanın battığı, Millî gelirin dörtte birinin kaybedildiği, gecelik faizlerin % 7500’ü gördüğü, yıllık enflasyonun % 70’leri geçtiği, yazar kasaların başbakan önüne fırlatıldığı, insanların açlıkla karşı karşıya kaldığı, hatta tam da bu nedenle iktidarın ekonomiyi düzeltemeyeceğini idrak edip Dünya Bankası’ndan bir başkan yardımcısının ekonominin başına getirildiği bir dönemden bahsediyoruz.

Genel Başkanımızın gerek ekonomi gerekse dış politikanın başında olduğu dönemlerde halkımızın ulaştığı ekonomik refah seviyesi ve ülkemizin kazandığı itibar toplumun her kesimi tarafından iyi bilinmektedir. O dönem dünyada “Türkiye’nin altın çağı” olarak adlandırılan bir dönemdir.

Bugün ise ülkemiz yeniden derin bir ekonomik krizin içerisindedir ve 2001 krizinde iktidar ortağı olan Bahçeli, bugün yine iktidar ortağıdır.

BÖYLE BİR ORTAMDA DÜŞMAN ARAMAK DEĞİL, ÇÖZÜM ÜRETMELİLER

Ülkemiz her geçen gün, her geçen ay fakirleşmektedir. Milyonlarca çalışanımızın alın teriyle biriken ne varsa herkesin gözü önünde erimektedir. Devlet kurumlarının çoğu zafiyet içine düşmüştür.

Böyle bir ortamda iktidar ortaklarından beklenen laf üretmek değil, iş üretmektir. İktidar ortaklarının görevi mazeret veya düşman aramak değil, çözüm üretmektir. Türkiye’nin içi boş tartışmalarla kaybedecek vakti yoktur.

Bu tarihsel gerçeklik perspektifinde bugüne dair yapılmış bir yoruma karşılık olarak Bahçeli’nin genel başkan yardımcıları tarafından yapılan açıklamalar ise hakaret ve iftiralardan ibarettir.

HAKARET VE İFTİRADAN NEMALANANLAR

Biz ülkemizin böyle çirkin bir dili hak etmediğini düşünüyoruz. Demokrasi ve Atılım Partisi olarak yola çıkarken de söylediğimiz gibi siyasi mecrada hakaret, iftira ve boş polemiklere tevessül etmeyeceğimizi bir kere daha hatırlatıyoruz.

Bazıları alışkanlıkları gereği kavgadan, husumetten, hakaret ve iftiradan nemalanmaya gayret edebilir. Herkes en iyi bildiği işi yapacaktır.

Biz DEVA Partisi olarak, kendi alanında her biri ayrı bir başarı hikâyesine sahip olan partililerimizle gece-gündüz Türkiye için çalışıyoruz, üretiyoruz. Ülkemizin demokrasi, insan hakları, adalet ve ekonomi alanında içine düşürüldüğü bu durumdan çıkması ve her alanda ilerlemesi için tüm çabamızla çalışmaya devam edeceğiz.

Halkımız her şeyin en iyisine layık. Bizim kaybedecek tek bir dakikamız yok.

ALİ BABACAN'DAN BAHÇELİYE SERT CEVAP

BAHÇELİ'DEN BABACAN'IN DEJAVU YAŞIYOR ÇIKIŞINA CEVAP

BAHÇELİ'NİN FETÖ SUÇLAMASI

MHP lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, yeni partileri "FETÖ projesi" olarak yorumlamış ve partilerin isimlerini FETÖ'nün koyduğunu iddia etmişti. Bahçeli, "Yoksa bu kadar tesadüf etmez. 'İyi' olacak, 'gelecek' olacak, 'deva' olacak" diye konuşmuştu.

BABACAN'DAN CEVAP

Babacan Bahçeli'nin iddialarına verdiği cevapta, 'Bahçeli, 20 banka iflas ederken, Türkiye fakirleşirken ne yapmış onu anlatsın. Şu anda iktidar güçleri ellerinde, Türkiye’yi sıkıntılı durumdan çıkarmak için ne yapıyorlar, onları anlatsınlar. Ülkeye hangi faydası dokunuyor? Ben bunu çok merak ediyorum. Yoksa ona çamur at, buna çamur çok kolay işler' demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN