Bakan Karaismailoğlu: Türksat 5A ile uzay vatanda çok daha güçlü olacağız

Bakan Karaismailoğlu: Türksat 5A ile uzay vatanda çok daha güçlü olacağız

Türksat 5A'nın uzaya gönderileceğini açıklayan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Adil Karaismailoğlu, "Türksat 5A'nın da devreye girmesiyle birlikte, uzay vatanda çok daha güçlü olacağız" dedi.

Türksat 5A'nın uzaya gönderilmesine sayılı saatler kaldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Türkiye'nin beşinci nesil haberleşme uydusu Türksat 5A'nın ABD’nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Üssünden Falcon 9 roketi ile uzaya gönderileceği söyledi.

Bakan Adil Karaismailoğlu, "Türksat 5A'nın da devreye girmesiyle birlikte, uzay vatanda çok daha güçlü olacağız" dedi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türksat 5A'nın uzaya gönderilmesine sayılı saatler kaldığı belirtilerek, "Türkiye saatine göre 8 Ocak Cuma günü saat 04.28'de SpaceX firmasına ait Falcon 9 roketiyle ABD/Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral üssünden fırlatılacak uydu, 31 derece doğu yörüngesinde hizmet verecek. Türksat 5A uydusu manevra ömrüyle yörüngedeki frekans ve yörünge haklarını 30 yıl boyunca güvence altına alacak. Türksat 5A'nın, 31 derece doğu yörüngesindeki konumuna ulaşmak için yapacağı yolculuğun yaklaşık 4 ay sürmesi ve bu yılın ikinci çeyreğinde hizmete başlaması hedefleniyor" denildi.

turksat.jpg

'UZAY VATANDA ÇOK DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ'

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Bakan Karaismailoğlu, uydu haberleşmesi alanında tarihi günler yaşandığını ifade etti. 30 yıl süre ile uzayda hizmet verecek olan Türksat 5A uydusunun manevra ve hizmet ömrünün, diğer uydulara kıyasla çok daha uzun olacağına dikkat çeken Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemizin beşinci nesil haberleşme uydusu Türksat 5A'nın ABD’nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Üssünden Falcon 9 roketi ile uzaya gönderilmesine saatler kaldı. 31 derece doğu yörüngesinde yerini alacak olan Türksat 5A’nın hizmete girmesiyle birlikte, doğu ve batıya ek olarak, Ortadoğu ve Afrika Kıtası’nı da kapsama alanımıza ekleyeceğiz. Türksat 5A'nın yörüngesinde hizmete girmesiyle birlikte, Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B ile birlikte, uzaydaki aktif haberleşme uydu sayımız 4’e çıkacaktır. Türksat 5A’nın da devreye girmesiyle birlikte, uzay vatanda çok daha güçlü olacağız."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN