Bakan Selçuk'tan müfredat açıklaması: Azalma söz konusu değil

Bakan Selçuk'tan müfredat açıklaması: Azalma söz konusu değil

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, karma bir modelle öğrencilerin, eğitimlerine haftanın iki günü okulda yüz yüze, diğer günler uzaktan eğitimle devam edeceğini belirterek, "Bu nedenle müfredatta bir azalma söz konusu değil" dedi.

Selçuk, "Hocam bir dakika, bir sorum var" başlığıyla hazırlanan videolu paylaşımlarında bu kez, "Haftanın iki günü okulda ders yapılıyor ama müfredat nasıl yetişecek?" sorusuna yanıt verdi.

Sosyal medya hesaplarından yayınladığı videoda, ders saatlerinin yüz yüze eğitimde azaltıldığını ifade eden Selçuk, şunları kaydetti:

"Ama müfredat, uzaktan eğitimle bütünsel olarak verilmeye devam ediyor. Bu süreçte, karma bir modelle öğrencilerimiz, eğitimlerine haftanın iki günü okulda yüz yüze, diğer günler uzaktan eğitimle devam edecek. Bu nedenle müfredatta bir azalma söz konusu değil. Uzaktan eğitimde ders takibinin aksatmadan yapılması, uzaktan eğitime gereken önemin verilmesi yolundaki telkinlerimiz bu yüzden. TRT EBA kanalları ile okuldaki dersler birbirini tamamlayıcı bir nitelikte hazırlandı."

ÖĞRENCİLERE TABLET DAĞITIMI BAŞLIYOR

Geçtiğimiz günlerde Çankırı’da açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, 500 bin öğrenciyi kapsayan tablet dağıtımına bu hafta başlanacağını söylemişti.

Bakan Selçuk'un konuyla ilgili açıklamaları şöyleydi:

“Tabletlerin dağıtımıyla ilgili kriterleri açıklamıştık. Bu kriterler doğrultusunda iller okullar marifetiyle tabletlerin dağıtımı bugün başlıyor ve peyderpey devam edecek. Elbette sadece bununla kalmıyoruz. 13 bine yakın eba destek merkezi kurduk. EBA destek merkezlerinde her bir ilde 8-10 bilgisayarın olduğu bir eğitim ortamı var. Ve çocuklar istediği eba destek merkezine başvurup istediği kadar çalışabilir, destek alabilir. Orada öğretmenlerimiz de var onlar da yardımcı olurlar.  Yani biz evinde çeşitli nedenlerden ötürü daha sınırlı olan çocuklar için de eba destek merkezlerini Türkiye’de 1 ay içinde hayata geçirdik. Bundan sonraki süreçte her türlü sağlık kurallarına uyarak, Sağlık Bakanlığı’nın Bilim Kurulu’nun ortaya koymuş olduğu ölçütlere dayalı olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gidişata bakıp salgının seyrini dikkate alıp her ne tedbir gerekiyorsa bu konularda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bugün burada çocuklarımızın sosyal mesafeye uygun şekilde dezenfektan temizlik malzemesi maske benzeri tüm kurallara riayet ettiklerini görmekten mutluluk duydum. Onlarla sohbet etme imkânımız oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN