Türkiye dış borç bataklığında debeleniyor | Bakkal Hesabıyla Ekonomi

İktisatçı Mehmet Ali Verçin, KARAR TV'nin yeni programı 'Bakkal Hesabıyla Ekonomi'de ekonomi gündeminde olup bitenleri anlattı. Dış borç konusuna değinen Verçin, "Türkiye dış borç bataklığında debeleniyor" dedi.

Karar gazetesi yazarı, iktisatçı Mehmet Ali Verçin, 'Bakkal Hesabıyla Ekonomi' programında ekonomik verileri, en basit şekilde aktarmaya devam ediyor. 

Dış borç hakkında açıklamalarda bulunan Verçin, "Dış borcu çok yüksektir. Döviz rezervleri çok düşük. Borçlar çok kalitesiz ve çok pahalı. Borçlar kısa vadeli. Bunlar bizim toplumumuzun birikimini alıp yurt dışına götürüyor. Türkiye'nin dış borçlarının yüksekliği, kalitesizliği ve pahalılığı bizim başımızı belaya sokabilir." ifadelerine yer verdi.

"BABACAN VE ŞİMŞEK YANILDILAR"

Dış borç konusunda Ali Babacan Mehmet Şimşek'in yanıldığını belirten Verçin, "Hem Ali Babacan hem Mehmet Şimşek, dış borçların yönetilebileceğini düşündüler. Bence yanıldılar. Benim kanaatim o yıllardaki dış borçları engellemekle ilgili yetersiz tedbirleri bizim bugünkü sorunlarımızın temelinde yer alıyor." diye konuştu.

 "HER SENE 27 MİLYAR DOLAR FAİZ ÖDÜYORUZ"

Türkiye'nin her 27 milyar dolar dış borç ödediğini söyleyen Mehmet Ali Verçin şunları kaydetti: 

"Türkiye'nin 190 milyar dolar kısa vadeli dış borcu var. Vadesine 1 yıldan az olan borçlara kısa vadeli borç diyoruz. Bu kadar borcumuz varsa bu kadar da rezervimiz olmalı 2020  Kasım 5 milyar dolar cari açık vermişiz. Sanki ben ödüyorum gibi kızdım. İnanılır gibi değil. Biz her sene yurt dışına 27 milyar dolar faiz ödüyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN