Fakirlerin hakkını faizcilere veriyorsunuz | Bakkal Hesabıyla Ekonomi

İktisatçı Mehmet Ali Verçin, KARAR TV'nin ilgiyle takip edilen programı 'Bakkal Hesabıyla Ekonomi'de ekonomi gündeminde olup bitenleri anlattı. İktidarın stopaj vergilerini düşürmesine tepki gösteren Verçin, "Yoksulların, fakirlerin hakkını, rantiyecilere faizcilere veriyorsunuz." dedi.

Karar gazetesi yazarı, iktisatçı Mehmet Ali Verçin, 'Bakkal Hesabıyla Ekonomi' programında ekonomik verileri, en basit şekilde aktarmaya devam ediyor.

"NACİ AĞBAL'I NEDEN GÖREVDEN ALDINIZ?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla stopaj oranlarının yüzde 15'ten yüzde 5'e düşürüldüğünü belirten Verçin, "Yoksulların, işsizlerin fakirlerin hakkını, götürüp rantiyecilere faizciye veriyorsunuz. Yüzde 10 stopajın düşük olması demek, rantiyeye, faiz lobisine yüzde 1.9 ilave faiz veriyorsunuz. Yüzde 19 faize, 2 puan da ilave veriyorsunuz. Madem bu kadar faizi yükseltmeyi seviyorsunuz Naci Ağbal'ı neden görevden aldınız?  diye konuştu.

"TOPLUMDAN BU KADAR MI KOPTUNUZ?"

Alınmayan vergilerin fakirlerin hakkı olduğunu ifade eden Verçin, "Alınmayan her vergi, fakirlerin hakkı. Parası olan rantiyecilere stopaj katkısı veriliyor. Bu kadar mı koptunuz toplumdan? İnsanların, parti teşkilatınızın yaptığı yardımdan başka yardıma ihtiyacı olmadığını mı düşünüyorsunuz." dedi.

İHRACAT RAKAMLARI NASIL REKOR KIRDI?

Açıklanan ihracat rakamları ile ilgili konuşan Verçin şunları kaydetti: "'Mart ayında tüm zamanların ihracatını yaptık' diyorlar. Doğru. Peki neden arttı? Çünkü dünyada ham madde fiyatları arttı. Çelik fiyatları yüzde 50 arttı, plastik fiyatları yüzde 150 arttı. Eğer Ticaret Bakanı kendini başarılı olarak görüyorsa ithalat ise ihracat arasındaki farkı söylesin. 4 milyar 700 milyon dolar  ithalat ise ihracat arasında fark oluştu."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN