Verçin: Volkswagen siyasi sebeplerden gelmedi | Bakkal Hesabıyla Ekonomi

İktisatçı Mehmet Ali Verçin, KARAR TV'nin ilgiyle takip edilen programı 'Bakkal Hesabıyla Ekonomi'de Volkswagen’in Türkiye’ye fabrika kurma sürecinden neden vazgeçtiğini açıkladı.

Karar gazetesi yazarı, iktisatçı Mehmet Ali Verçin, 'Bakkal Hesabıyla Ekonomi' programında ekonomik verileri, en basit şekilde aktarmaya devam ediyor. 

Gümrük Birliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Verçin, Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi içine almayacağını söyledi.

"GÜMRÜK BİRLİĞİ, TÜRKİYE'YE 250 MİLYAR ZARAR VERDİ"

Gümrük Birliği'nin Türkiye'ye faydasının olmadığını ifade eden Verçin, "AB Gümrük Birliği, Türkiye'ye 250 milyar zarar vermiştir. Türkiye, Almanya'dan kalemtraş ithal ediyor. Gümrük Birliği budur işte. Avrupa'lılar biraz daha ucuza mal sahibi bulsalar asla Türkiye'den ürün almazlar." dedi.

"VOLKSWAGEN SİYASİ SEBEPLERDEN DOLAYI GELMEDİ"

Fiat ve Toyota’nın Türkiye’deki başarılarını görünce Volkswagen'in de Türkiye'de fabrika kurmak istediğini dile getiren Verçin, şu ifadeleri kullandı: 

Fizibilitesini yaptı. Ölçtü, biçti. Bu dünya üzerinde en karlı ve en kaliteli üretimin, Almanya’dan sonra Türkiye’de yapılabileceğine kanaat getirdi.

Hem en kaliteli malı üretme imkanı var, hem en ucuza üretme imkanı var, hem de para kazanma imkanı var. Siyasi sebeplerden dolayı gelmekten vazgeçti. Yani gümrük birliği döneminde gelebilecek tek firma vardı, o da gelmedi.  

"AB VAADİ BOYNUMUZA TAKILMIŞ BİR TASMA"

Verçin konuşmasının devamında şunları kaydetti: 

 "AB vaadi boynumuza takılmış bir tasma. Ne Avrupa'da ne de Türkiye'de vicdanlı kimse şuna inanmıyor: Avrupa Birliği bizi asla üye yapmayacak. Avrupa'da Türkiye'de bunan inan yok. Ama Türkiye'dekilerin kendine özgüveni olmadığı için, kendi içimizde barışık olmadığımız için, demokratik bir sistem oluşturamadığımız için, hukukun üstünlüğüne dayalı bir sistem kuramadığımız için, bir ihtimal Avrupa ile ilişkilerimiz böyle yürürse acaba demokratik bir ülke olabilir miyiz diye, bizi sömürürseler sömürsünler yaklaşımı ile yaklaşıyoruz. Maalesef hakikat budur."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN