Verçin: Reform paketinin amacı borç bulmak | Bakkal Hesabıyla Ekonomi

İktisatçı Mehmet Ali Verçin, KARAR TV'nin yeni programı 'Bakkal Hesabıyla Ekonomi'de açıklanan Ekonomik Reform Paketi'ni değerlendirdi. Verçin, "Yurt dışındaki para sahipleri Türkiye'ye kredi vermeye korkuyorlar" ifadelerini kullandı.

Karar gazetesi yazarı, iktisatçı Mehmet Ali Verçin, 'Bakkal Hesabıyla Ekonomi' programında ekonomik verileri, en basit şekilde aktarmaya devam ediyor. Verçin, Bakkal Hesabıyla Ekonomi'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan reform paketini değerlendirdi.

"BORÇ İÇİNDE YÜZER BİR EKONOMİMİZ VAR"

Reform paketinin bir yenilik getirmediğini belirten Verçin şunları kaydetti: "Ekonomik Reform Paketi, dış borç bulmak için hazırlanmış. Dış borcumuz çok fazla. Yurt dışındaki para sahipleri Türkiye'ye kredi vermeye korkuyorlar. Verdiklerinde de kısa vadede veriyorlar. Borç içerisinde bir ekonomimiz var. 435 milyar dolar borcu olan bir ülkeyiz. Açıklanan hiç bir paket bu borçları azaltmıyor."

İç ulaşımda hatalar yapıldığını ifade eden Verçin, hava yolu yerine demir yolunun tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Verçin, "Türkiye'nin her tarafına havaalanları kurduk. Uçaklar çok masraflı. Türkiye'de iç ulaşım hızlı trenlerle yapılmalıydı." diye konuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN