Verçin: Türkiye konut sıkıntısı yaşayabilir | Bakkal Hesabıyla Ekonomi

İktisatçı Mehmet Ali Verçin, KARAR TV'nin ilgiyle takip edilen programı 'Bakkal Hesabıyla Ekonomi'de ekonomi gündeminde olup bitenleri anlattı. İnşaat sektörü ile ilgili açıklamalarda bulunan Verçin, gelecek yıllarda Türkiye'nin konut sıkıntısı yaşayabileceğini söyledi.

Karar gazetesi yazarı, iktisatçı Mehmet Ali Verçin, 'Bakkal Hesabıyla Ekonomi' programında ekonomik verileri, en basit şekilde aktarmaya devam ediyor. ,

"ZENGİNLER İÇİN KONUT YAPILIYOR"

Konut fiyatlarındaki fahiş artışa dikkat çeken Verçin, "Türkiye'de zenginler için konut yapılıyor. 5 bin lira maaş alan bir öğretmenin ömür boyu çalışsa ev sahibi olma ihtimali var mı? Yok." ifadelerini kullandı.

Konut yapımındaki eksikliklerin giderilerek yatırım yapılmasının daha doğru olduğunu belirten Verçin, "Konut üretiminin katma değeri çok yüksek. Konut işi doğru bir iştir." dedi.

"TÜRKİYE KONUT SIKINTISI YAŞAYABİLİR"

İnşaat sektöründe doğru politikaların uygulanması gerektiğini ifade eden Verçin, "Konuta o kadar çok saldırı yapıldı ki korkarım önümüzdeki yıllarda bu, inşaat maliyetlerinin artması ve konut düşmanlığı ile beraber, konut sıkıntısı baş gösterebilir. Bu hiç doğru bir şey değil." diye konuştu.

"BİR ÖĞRETMEN ÖMÜR BOYU ÇALIŞSA EV ALAMIYOR"

Mehmet Ali Verçin, Türkiye'deki konut fiyatlarını çok yüksek olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Şuandaki problem ne? Zenginler için konut yapılıyor. 5 bin lira maaş alan öğretmenin ömür boyu bir ev sahibi olma ihtimali var mı? Yok. Devletin 5 bin lira geliri olan bin kişi için de konut sahibi olabileceği bir sitemi geliştirmesi gerekir. ABD, 30 yıl vadeli yüzde 3 faizli konutlar yapıyor. Konut devletin kontrolünde. Bizim de böyle olmamız lazım."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN