Balıkesir'de okullar tatil mi?

Balıkesir'de okullar tatil mi?

Balıkesir'de okullar tatil mi? Meteorolojiden Balıkesir'de yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. Vatandaşlar ve öğrenciler ise yarın okulların tatil olup olmayacağını google gibi arama motorlarında sorguluyor. Balıkesir Valiliği sosyal medya hesabından hesabından kar tatili ile ilgili paylaşım yaptı. Peki Balıkesir'de okullar tatil mi? Balıkesir Valiliği nerelerde yarın okulları tatil etti? Detaylar haberimizde...

Balıkesir'de okullar tatil mi? sorusunun yanıtı ve  Son dakika Balıkesir Valisinden gelen yarın okullar tatil haberinin detayları haberimizde. Meteoroloji verilerine göre, Balıkesir'de  gece yoğun bir kar yağışı bekleniyor. Bu nedenle vatandaşlar bugün boyunca "Balıkesir'de  yarın okullar tatil mi?" sorusuna yanıt aradı. İşte Blıkesir kar tatili detayları...

26 Aralık'ta Soğuk hava şartlarının tüm ülke genelini etkisi altına almasıyla birlikte, illerimizden kar tatili haberi gelmeye başladı. Sivas, Bursa, Kütahya, Bilecik, Balıkesir Dursunbey ilçesi ve Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde okullar yarın tatil edildi. Soğuk hava şartlarının tüm ülke genelinde etkili olmasının ardından birçok ilden kar tatili haberi gelmeye başladı. Sivas, Bilecik, Bursa, Eskişehir, Kütahya, Bolu, Uşak, Çankırı ve Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde okullar yarın  tatil edildi

18-12/25/balikesirde-okullar-tatil-mi-son-dakika-balikesir-valisi.jpg

BALIKESİR - DURSUNBEYDE OKULLARA TATİL HABERİ

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde yoğun kar yağışı sebebiyle yarın okullar tatil edildi.

Dursunbey ilçesinde sabah saatlerinde başlayan şiddetli kar ilçe merkezi ve bağlı mahalleleri kısa sürede beyaza bürüdü. Yoğun kar yağışı sebebi ile İlçeye bağlı bazı mahallelerinde yolları kapanma aşamasına gelirken, Balıkesir -Dursunbey arasındaki D-230 yolunda da ulaşım güçlükle sağlandığı bildirildi.
Akşam saatlerinde Dursunbey Kaymakamı Emrullah Temizkan başkanlığında toplanan hıfzıssıhha kurulu26 Aralık Çarşamba günü ilçe merkezinde eğitim veren okulları tatil etme kararı aldı.

BURSA'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Bursa’nın dağ ilçeleri Keles, Büyükorhan ve Harmancık’ta yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Bursa’da kar yağışı etkisini göstermeye devam ediyor. Merkezde yağışlar karla karışık yağmur şeklinde görülürken, dağ ilçelerinden Keles, Büyükorhan ve Harmancık’ta yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın için tatil edildi.

Keles, Büyükorhan ve Harmancık kaymakamlıklarından yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçemizde ilk ve orta dereceli okullar 26 Aralık 2018 Çarşamba günü, 1 gün tatil edilmiştir" denildi.

Orhaneli’de ise eğitime devam edileceği bildirildi.

18-12/25/balikesirde-okullar-tatil-mi.jpg

ESKİŞEHİR SEYİTGAZİ'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla eğitime 1 gün ara verildi. 

Seyitgazi ilçe merkezinin yanı sıra köylerinde de etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Seyitgazi Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "İlçemiz genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları hakim olduğundan, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime 26 Aralık Çarşamba günü 1 gün süreyle ara verilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

18-12/25/balikesir-valisinden-yarin-okullar-tatil-haberi-geldi.jpg

METEOROLOJİDEN BALIKESİR - BURSA-BİLECİK ALARMI 

Soğuk ve kar yağışına ilişkin meteorolojiden arka arkaya son dakika uyarıları düşüyor. Son gelen alarmda Marmara’nın doğusu için kar alarmı verildi. Meteoroloji Salı günü sabah saatlerinden itibaren kar yağışının Bilecik, Balıkesir’in doğusu, Sakarya'nın güneyi ile Kocaeli ve Bursa illerinde yer yer kuvvetli olacağını duyurdu. Bu illerin yüksek kesimlerinde yağışların 20 santim civarında kar tabakası oluşturması bekleniyor.

 2018 yılının son haftasına Türkiye balkanlar üzerinden gelen yoğun kar yağışı ile giriyor. Asıl etkisi bugün görülecek. Cumaya kadar kar, tipi ve yağmur etkili olacak. İstanbul da yılın ilk etkili kar yağışını görülürken Ankara'da da yoğun kar bastıracak. Meteoroloji sitesinden alarm yayınlarken ünlü meteorolog Profesör Doktor Orhan Şen de twitter hesabından açıklamalar yaptı. İşte haftanın hava durumu ve beklenen kar yağışına ilişkin ayrıntılı bilgiler.

 
 METEOROLOJİNİN KAR ALARMI : Meteoroloji İşleri Müdürlüğü resmi sitesinden 'alarm' verdi. Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve karlı hava dün akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı kesiminde etkili olmaya başladı. Hava sıcaklıkları Salı günü ülkenin kuzeybatı kesimlerinde, Çarşamba ve Perşembe günleri ise iç ve doğu bölgelerinde 8-12 derece azalacak.

12 SAATTI 8 DERECE DÜŞECEK : Meteoroloji Profesörü Orhan Şen twitter hesabından kar yağışı ve soğuk havaya karşı herkesi uyardı. Şen, kar yağışının özellikle Anadolu'nun iç kesimlerinde etkili olacağını söyledi. Meteoroloji profesörü Şen"Anadolu'da kar daha fazla ve Cuma gününe kadar var. Bolu'dan Kayseri'ye hat çekin doğusunda yoğun kar var. Anadolu'da kar özellikle ulaşım açısından İstanbul - Ankara yolunda etkili olacak. Yarın sıcaklık 12 saatte 7-8 C düşecek. İyi giyinin akşam trafik olur üşütmeyin" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN