Uşak'ta 'kar' nedeniyle eğitime bir gün ara verildi

Uşak'ta 'kar' nedeniyle eğitime bir gün ara verildi

26 Aralık Uşak okullar tatil mi? sorusunun yanıtı haberimizde. Uşak valiliği kar tatili haberini son dakika olarak sosyal medya hesabından duyurdu. işte Uşak valiliğinin 26 aralık Uşak okullar tatil haberinin ayrıntıları

26 Aralık Uşak okullar tatil mi? vatandaşlar ve öğrenciler Uşak valiliğinin  kar tatili haberini merakla bekliyordu. Valilik kar tatili haberini sosyal medya hesabından duyurdu. Uşak çevresinde gece şiddetlenmesi beklenen yoğun kar yağışı karşısında okulların tatil olup olmadığı öğrenciler ve veliler tarafından araştırılıyordu.

UŞAK'TA YARIN OKULLAR TATİL

UŞAK'ta olumsuz hava şartları ve etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime yarın için ara verildi.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, akşam saatlerinde il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi. Vali Kocabıyık yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Uşak Meteoroloji Müdürlüğü’nün Hava Tahmin Raporları'nda bildirilen mevcut hava şartları ve en son meteorolojik veriler değerlendirildiğinde, öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için; İlimiz merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı her tür ve derecedeki resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel öğretim kursları ile diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlara ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarının 26.12.2018 Çarşamba günü 1 (bir) gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir. Ayrıca; Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan görevli personelden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri, 26.12.2018 Çarşamba günü 1 (bir) gün süre ile idari izinli sayılacaklardır. Kamuoyuna Saygıyla duyurulur."

18-12/25/26-aralik-usak-okullar-tatil-mi.jpg

METEOROLOJİDEN HAVA DURUMU HABERLERİ

Meteoroloji'nin son hava durumu tahminlerine göre, bugün (25-12-2018) Türkiye geneli soğuk ve yağış hava sistemi etkisi altına giriyor. İstanbul'da yetkililerin yaptığı son uyarıların ardından sabah saatlerinde kentin en yüksek ilçelerinden Beylikdüzü'nde kar yağışı bir süre etkili oldu. İstanbul için Meteoroloji ve AKOM'un ardından bir uyarı da İSKİ'den geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ,Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Erzurum, Bingöl ve Muş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağmur ve sağanak, zamanla iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi beklenen yağışların Yalova, İzmir'in güney ilçeleri, Aydın ve Muğla çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçeleri, Mersin, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak; Marmara'nın doğusunun yüksekleri, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Yozgat çevrelerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu kesimlerde sis ve pus hadisesi ile birlikte İç ve Doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede (6-10 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

BEKLENEN KAR YAĞIŞI BEYLİKDÜZÜ'NDE SABAH SAATLERİNDE ETKİLİ OLDU

İstanbul'da yetkililerin yaptığı son uyarıların ardından kentin en yüksek ilçelerinden Beylikdüzü'nde gece saatlerinden itibaren yağan yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı sabah saatlerinde bir süre etkili oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN