Ankara’da eğitime kar tatili

Ankara’da eğitime kar tatili

Ankara okullara kar tatili haberi ajanslara düştü. 26 Aralık'ta Ankara Valiliğinden okullara tatil haberi sosyal medyadan duyuruldu. bu gün geç saatlerde Ankara Valiliği, tüm şehirde etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle okulların bir gün tatil edildiğini açıkladı. İşte 26 Aralık Ankara kar tatili haberinin detayları...

Ankara okullara kar tatili haberi bekleyen öğrencileri sevindirecek haber valilik tarafından açıklandı.  26 Aralık Ankara Valiliği okullara tatil verildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. 

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, 25 Aralık 2018 Salı günü ilimizde akşam saatlerinde başlayan kar yağışının çarşamba günü sabah saatlerine kadar kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir. Kar yağışının ardından ilimizde hava sıcaklıkları bir süre gündüz vakitleri dahil sıfır derecenin altında seyredeceğinden, kuvvetli kar yağışı ile kuvvetli buzlanma ve don olayının neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Bu çerçevede kuvvetli kar yağışı neticesinde özellikle ara yollarda meydana gelecek don ve buzlanmanın araç trafiği ve yaya ulaşımını olumsuz etkileyeceği değerlendirilmektedir” denildi.

Belediyelerden alınan son bilgilere göre, yolların temizleme çalışmalarının yetişemeyebileceğinin belirtildiği açıklamada, “Herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla tüm resmi ve özel kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde; gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim-öğretim faaliyetlerine 26 Aralık 2018 Çarşamba günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür” denildi.

18-12/25/ankara-okullara-kar-tatili-haberi.jpg

İÇ ANADOLU VE ANKARA HAVA DURUMU HABERLERİ

Çok bulutlu, kuzeybatı kesimleri ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.  Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde kuvvetli yağmurşeklinde beklenen yağışların öğle saatlerinden itibaren Eskişehir, akşam saatlerinden itibaren Çankırı ve Ankara çevrelerinde akşam saatlerinden sonra Kırıkkale çevreleri ve Konya'nın batı ilçelerinde, gece saatlerinden sonra Konya, Karaman, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Yozgat çevrelerinde kuvvetli kar yağışına dönüşmesi bekleniyor. Bölge genelinde gece saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKSARAY °C, 11°C
Çok bulutlu gece saatlerinden itibaren yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra kuvvetli kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.

ANKARA °C, 7°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerine doğru kuvvetli kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.

CANKIRI °C, 6°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerine doğru kuvvetli kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.

ESKISEHIR °C, 3°C
Çok bulutlu, yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli kar yağışına dönüşmesi bekleniyor

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN