Kırşehir'de okullara kar tatili

Kırşehir'de okullara kar tatili

26 Aralık Kırşehir'de okullar tatil mi? sorusunun yanıtı sabah saatlerinde Kırşehir Valiliği tarafından açıklandı. Kar tatili haberi öğrencileri ve velileri mutlu etti. Meteorolojiden İç Anadolu'da yoğun kar yağışı uyarısı gelmişti. Kırşehir merkez ve ilçelerinde, kar yağışı ve diğer olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verilmesi kararlaştırıldı. İşte Kırşehir kar tatili haberinin ayrıntıları...

26 Aralık Kırşehir'de okullar tatil haberi valilik ve MEB tarafından sabah saatlerinde açıklandı. Kırşehir Valiliği kar tatili haberini duyan öğrenciler adeta bayram ederken veliler de rahat bir nefes aldı. Türkiye soğuk havanın etkisinde. Birçok ilde kar yağışı be dondurucu soğuk kendini gösteriyor. Kırşehir ve birçok ilde eğitime kar tatili nedeniyle ara verildi. İşte Kırşehir kar tatili haberinin ayrıntıları...

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün için il genelindeki resmi ve özel tüm eğitim kurumlarının tatil edildiği duyuruldu.

Açıklamada, hamile ve engelli kamu personelinin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

KAR TATİLİ OLAN İLLER

KÜTAHYA'DA KAR TATİLİ

Kütahya Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle Gediz ilçesi hariç kent merkezi ve tüm ilçelerde ilk ve orta dereceli okullarda 1 gün süre ile eğitime ara verildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde Öğlen saatlerinden itibaren başlayan ve halen devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle, Gediz ilçesi hariç il genelinde tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ( 26 Aralık Çarşamba) ara verilmiştir.Ayrıca hamile, engelli, kronik hastalıkları bulunan kamu personelleri, rehabilitasyon merkezleri ve Kuran-ı Kerim kursları da idari izinli sayılacaktır” denildi. 

Buna göre; Aslanapa, Altıntaş, Dumlupınar, Emet, Çavdarhisar, Domaniç, Pazarlar, Hisarcık, Simav, Şaphane, Tavşanlı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim- öğretime Çarşamba günü ara verildi.

BOLU'DA KAR TATİLİ

Bolu kent merkezi ve ilçelerde, olumsuz hava koşulları  nedeniyle yarın (bugün) ilk ve orta dereceli okular ile liseler tatil edildi.  Bolu Valiliğinin internet sitesinden yapılan açıklamada, meteorolojik  verilere göre bu gece yarısından itibaren hava sıcaklığının eksi derecelere  düşerek buzlanmaya sebep olacağı anımsatıldı.

Buna bağlı olarak ulaşımda aksamalar yaşanabileceği aktarılan  açıklamada, Bolu genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile liselerde çarşamba  günü eğitime 1 gün süreyle ara verildiği kaydedildi.

SİVAS'TA KAR TATİLİ

Sivas'ta gece beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle yarın (bugün) için ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. 

Meteoroloji verilerine göre, Sivas'ta gece beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Sivas Valisi Salih Ayhan, eğitime kar yağışı nedeniyle ara verildiğini Twitter hesabından duyurdu. Ayhan mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili çocuklar, gece yarısından itibaren şehrimizde yoğun kar yağışı beklendiğinden, Sivas il genelinde 26.12.2018 Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullarımızda eğitime 1 (bir) gün ara veriyoruz. Dışarı çıkmayacağınıza ve bol kitap okuyacağınıza inanıyorum."

UŞAK'TA KAR TATİLİ

Uşak ve ilçelerinde akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Uşak genelinde akşam saatlerinde başlayan ve devam eden kar yağışı nedeniyle Valilik, il genelinde 26 Aralık 2018 Çarşamba günü eğitime bir gün ara verileceğini bildirdi. Öte yandan yetkililer kar yağışının sabah saatlerine kadar süreceğini belirtirken, sabahın ilk ışıklarıyla don olayının yaşanmasını söylediler. Bu bağlamda sürücülerin ve vatandaşların gerekli tedbirleri alınması istenildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN