Konya'da eğitime kar engelli

Konya'da eğitime kar engelli

Konya'da 26 Aralık'ta eğitime kar nedeniyle ara verildiği açıklandı. Öğrenciler Konya'da okulların kar tatili haberi ile sevindi. Konya Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile 12 ilçede eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. İşte Konya 26 aralık kar tatili haberinin detayları...

Konya'da 26 Aralık çarşamba günü eğitime kar nedeniyle ara verildiğini açıkladı. Konya'da okullara kar tatili haberlerinin ayrıntılarını yazımızdan öğrenebilirsiniz. 

Kentte gece saatlerinde başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Konya Valiliği devam eden kar yağışı, aşırı don ve buzlanma nedeniyle merkez ilçeler Meram, Selçuklu, Karatay ile Akşehir, Altınekin, Çeltik, Cihanbeyli, Doğanhisar, Derbent, Ilgın, Kadınhanı, Kulu, Sarayönü, Tuzlukçu ve Yunak'ta eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. İl genelinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamileler, engelliler, harp malulü ve gazilerin de bir gün süre ile idari izinli sayılacağı duyuruldu. 

Ayrıca kazaların önlenmesi amacıyla Konya- Ankara karayolu Kulu Makası'nın Ankara istikameti 3 saatliğine ulaşıma kapatıldı.

18-12/26/konya-26-aralik-egitime-kar-engelli.jpg

HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL?

Ankara’nın il genelinde, Eskjişehir il genelinde, Sivas’ın il genelinde, Uşak il genelinde, Bolu il genelinde, Amasya il genelinde, Konya’nın Meram, Karatay, Selçuklu İlçelerinde Çankarı’ınn 8 ilçesinde, Bilecik kent merkezi ile Pazaryeri ilçesinde, Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde, Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde, Kütahya’da Gediz ilçesi hariç diğer tüm ilçelerde, Samsun’un 5 ilçesinde, Ordu’nun 14 ilçesinde, Kırşehir merkez ve ilçelerinde, Afyon’da 12 ilçe ile AKÜ ve AFSÜ’de, Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde, Denizli’nin 6 ilçesinde ve Bursa’nın dağ ilçelerinde eğitime 26 Aralık Çarşamba günü bir gün ara verildi.

HANGİ ÜNİVERSİTELER TATİL İLAN ETTİ?

Üniversitelerin sosyal medya hesapları ve internet sitelerinden yapılan duyurulara göre, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lokman Hekim Üniversitesinin yanı sıra Hacettepe Üniversitesinin Beytepe yerleşkesinde eğitime bir süreyle ara verildiği belirtildi. Yüksek İhtisas Üniversitesi de Bağlum yerleşkesinde eğitime bir gün ara verildiğini duyururken, Balgat yerleşkesinde ise ders ve sınav programlarında değişiklik olmadığını açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN