Bangladeş'te Kovid-19 vaka sayısı 50 bini aştı

Bangladeş'te Kovid-19 vaka sayısı 50 bini aştı

Bangladeş'te son 24 saatte 2 bin 911 yeni tip koronavirüs (corona virüsü) vakası daha tespit edildi. Ülkedeki toplam vaka sayısı 50 bini aştı.

Bangladeş’te son 24 saatte 2 bin 911 yeni vaka ile ülkede toplam vaka sayısı 52 bin 445’e yükseldi. Bangladeş yeni vakalarla dünya genelinde korona salgınından en fazla etkilenen 21’inci ülke oldu.

Ülkede 8 Mart ilk korona vakası görülürken alınan tedbirler nedeniyle mayıs ayına kadar Kovid-19 kontrol altında tutuldu. Ancak son 1 ay içerisinde tedbirlerin gevşetilmesi sonucu günlük vaka sayısı binin üzerine çıktı. Son 5 günde 10 binden fazla koronavirüs vakası tespit edildi.

2 BİN 911 YENİ VAKA DAHA

Bangladeş Sağlık Bakanlığı Yetkilisi Prof. Nasima Sultana, “Son 24 saatte ülke genelinde yaptığımız testler sonucunda 2 bin 911 kişinin korona testi pozitif çıktı. Bu sayıyla birlikte günlük olarak, ilk vak’anın görüldüğü 8 Mart’tan bugüne kadar en fazla vakanın görüldüğü gün bugün oldu. Yeni vakalarla ülkede toplam vak’a sayısı 50 bini aştı. Son 24 saatte hayatlarını kaybeden 37 kişi ile toplam ölü sayısı ise 709 oldu. Son 24 saatte yaptığımız 12 bin 704 testi ile toplam yaptığımız test sayısı ise 333 bin 7 oldu” ifadelerini kullandı.

Nasima, son 24 saatte 523 kişinin iyileştiğini dile getirerek, toplam iyileşenlerin sayısını ise 11 bin 120 olarak açıklandı.

'TEST SAYISI YETERLİ DEĞİL'

Öte yandan, Bangladeşli sağlık uzmanları yeni tip koronavirüsün en üst noktasının ülkede henüz yaşanmadığını belirtirken, yapılan test sayısının yeterli olmadığı vurguladı.

Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı ülkede 30 Mayıs’tan itibaren okul ve sınırlı toplu taşıma araçları haricinde tüm kamu kurumları ve özel sektördeki iş yerleri açıldı. Bilet ücretinde yüzde zam 80 yapılırken, her iki koltuktan 1’i kullanılacak. Şehir içi ve şehirler arası ulaşım araçlarında belirtilen tedbir kurallarının hiçe sayıldığı gözlemlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN