Bartın’da kümese girdiği için sopayla dövülen köpeği jandarma ekipleri sahiplendi

Bartın’da tavuk kümesine girdiği ve yumurtaları yediği iddiasıyla, kümesin sahibi tarafından sopayla dövülen köpek Jandarma tarafından sahiplenildi. Tüm bakımları yapılan köpeğe ‘Boncuk’ ismi verildi.

Bartın’da yaşayan H.Ş. bahçesinde bulunan tavuk kümesine giren ve yumurtaları yiyen köpeği acımasızca dövmüş ve o anlar komşuları tarafından cep telefonu kamerası ile saniye saniye görüntülenmişti.

Elindeki sopa ile köpeği kovalayan ve defalarca kez vuran H.Ş.’yi gören komşu çocukları “Yapma, vurma” diye ağlayarak H.Ş.’den köpeği bırakmasını istemiş, o sırada bahçede olan annelerinden de köpeği kurtarmasını istemişlerdi.

001.png

Cep telefonu kamerasına yansıyan o anlar sosyal medyada yayılırken, vatandaşların şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Jandarma karakolunda ifadesi alınan H.Ş. hakkında Bartın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nce Hayvanları Koruma Kanunundan cezai yaptırım uygulanacağı öğrenildi.

002.png

Şiddete maruz kalan köpeğe ise Kozcağız Jandarma Karakolu personeli sahip çıktı. Köpeğin bütün bakımlarını yaptıran ve bir kulübe jandarma ekipleri, küçük dostlarına ‘Boncuk’ ismini verdi.