Bayramda hangi illerde sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağı kaç gün, ne zaman bitecek?

Bayramda hangi illerde sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağı kaç gün, ne zaman bitecek?

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı? Bayramda hangi illerde sokağa çıkma yasak? Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı kaç gün? sorularının yanıtları sosyal medyada araştırılıyor. Ülkemizde corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığının etkileri azalsa da sıkı tedbirler devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı kapsayacak şekilde 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacağı duyurmuştu. İşte detaylar...

'Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı?', 'Ramazan Bayramı'nda hangi illerde sokağa çıkma yasak?', 'Bayramda sokağa çıkma yasağı kaç gün olacak?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, covid-19 salgın hastalığına karşı alınan önlemler çerçevesinde Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını açıklamıştı. Peki, 'bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı?', 'Ramazan Bayramı'da sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayacak ve ne zaman bitecek?' Detayları sizler için derledik...

BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Ramazan Bayramı arife günü de dahil olmak üzere bayram süresince Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Buna göre bayramda sokağa çıkma yasağı olan günler şu şekilde:

23 Mayıs 2020 Cumartesi günü / Ramazan Bayramı arife günü
24 Mayıs 2020 Pazar günü / Ramazan Bayramı 1. gün
25 Mayıs 2020 Pazartesi günü / Ramazan Bayramı 2. gün
26 Mayıs 2020 Salı günü / Ramazan Bayramı 3. gün

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamayla sokağa çıkma kısıtlamasının, Ramazan Bayramı sonuna kadar devam edeceğini dile getirdi. Erdoğan, yasaklarla ilgili şunları söyledi:

"Sağlık Bakanlığımız bünyesinde faaliyet göstereren Bilim Kurulu çerçevesinde normalleşme takvimini adım adım gerçekleştireceğiz. Tüm sektörlerde ilgili normalleşme planının hayata geçirilmesinde husus yayınlandı. İş yerlerinin giriş saati kullanım alanı, müşteri sayısını gösteren bilgilendirme asılacaktır. 23-24-25-26 81 ilimizden tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır."

Öte yandan 65 yaş ve üstündeki vatandaşlar, 24 Mayıs 2020 Pazar günü saat 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağından muaf olarak dışarı çıkabilecek.

RAMAZAN BAYRAMI'NDA HAVA NASIL OLACAK?

HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK?

Ramazan Bayramı'nda Türkiye'nin 81 ilinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA NERELER AÇIK OLACAK?

RAMAZAN BAYRAMI 2020 NE ZAMAN? BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Ramazan Bayramı arife günü / 23 Mayıs 2020 Cumartesi
Ramazan Bayramı'nın 1. günü / 24 Mayıs 2020 Pazar
Ramazan Bayramı'nın 2. günü / 25 Mayıs 2020 Pazartesi
Ramazan Bayramı'nın 3. günü / 26 Mayıs 2020 Salı

TÜRKİYE'NİN GÜN GÜN NORMALLEŞME TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE DEMEK?

Sokağa çıkma yasağı, devletler tarafından olağanüstü durumlarda vatandaşların sokağa çıkma özgürlüklerinin kısmen veya belirli süre içerisinde tamamen ellerinden alınmasıdır. Bu kararın devlet tarafından verilebilmesi için öncelikle olağanüstü bir hal olması ve devletin bu yönde çalışmalarını aktarması gerekir. Sokağa çıkma yasağı kararı iki durumda alınabilir. Birincisi olağanüstü hal şartlarıdır. İkincisi ise Temel Hak ve Hürriyetlerin kısıtlanması durumlarıdır.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İHLALİNİN CEZASI NE KADAR?

Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyor. Öte yandan aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılır.

ŞEHİRLER ARASI SEYAHATLERDE 'HES KODU' DÖNEMİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehirler arasında yolculuk yapmak isteyen vatandaşların bundan böyle Hayat Eve Sığar mobil uygulamasından veya SMS ile 'HES kodu' almaları gerektiğini açıkladı. Peki şehirler arası seyahatlerde zorunlu hale gelen HES kodu nasıl alınır?

HES KODU ALMAK İÇİN TIKLAYIN

81 İLDE GEÇERLİ SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Covid-19 salgın hastalığına karşı alınan tedbirler kapsamında birçok şehre giriş-çıkışlar kısıtlaması devam ediyor. Bu şehirlere karayoluyla gitmek veya bu şehirlerden çıkmak isteyen vatandaşların e-Devlet'ten başvuru yaparak 'seyahat izin belgesi' almaları gerekiyor.

SEYAHAT İZİN BELGESİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN