Baysaş İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın: Rekabet Fikirtepe’den ev aldırıyor

Baysaş İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın: Rekabet Fikirtepe’den ev aldırıyor

Fikirtepe’de 57 adanın 24’ünde inşaatlar başlarken Baysaş İnşaat’ın İstanbul 216 ikinci etabı satışa çıktı. Yönetim Kurulu Başkanı Aydın, “Rekabetle kaliteli projeler gelişti. Bu da kentsel dönüşüm bölgesinden alımları artırıyor” dedi.

[Karar]
HAMİDE HANGÜL

Kentsel dönüşümün hızla ilerlediği Fikirtepe’de 57 adanın 24’ünde inşaatlar başladı.  Son iki yılda yüzde 80 prim yapan ilçede 14’e yakın firma projelerini satışa çıkardı. Bölgede aylık 110 ile 120 milyon liralık konut satışı gerçekleşiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ruhsat alan ilk firma olan Baysaş İnşaat, İstanbul 216’nın ikinci etabını satışa çıkardı. Baysaş İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, “Fikirtepe’de projelerin başlaması ile birlikte firmalar arasında rekabet arttı. Bu rekabetle birlikte kaliteli projeler gelişti. Bu da Fikirtepe’den alımları artırıyor” diye konuştu.

TOKİ’DEN UCUZA GELDİ

Şemsettin Aydın, Fikirtepe’deki fiyat seviyesinin metrekarede 12 bin liraya kadar çıkabileceğini söyledi ve şöyle devam etti: “Fikirtepe’de 24 adada fiyatlar halen, komşu ilçelerine göre yüzde 50 daha ucuz. Kozyatağı, Göztepe, Bağdat Caddesinde fiyatlar 12 bin liranın altında değil. Fikirtepe’de geri kalan adalarda da yıkım başladığı zaman, bu fiyatları çok rahat yakalayacağız. Şu anda metrekare fiyatlarımız vadeli 8 bin ile 9 bin 500 lira arasında.” Aydın, TOKİ ihale şekli ile dönüşüm yapılmış olsaydı, metrekare fiyatlarının en az 16 bin TL ile 20 bin TL arasında olacağını da vurguladı. Fikirtepe’deki birinci etapta 350, ikinci etapta ise 375 hak sahibinin bulunduğuna işaret eden Şemsettin Aydın, bu kişilere aylık ortalama 600 bin lira kira yardımı ödediklerini açıkladı. Birinci etabın yüzde 75’ini sattıklarını ifade eden Aydın, “Birinci etapta ilk yaşam ağustos ayında başlayacak. Son blok aralıkta teslim edilecek. İkinci etabı da nisan- mayıs arasında 2018 yılında bitecek” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN