Belçikalı bakan gizli kalması gereken Kovid-19 aşısı fiyatlarını paylaştı

Belçikalı bakan gizli kalması gereken Kovid-19 aşısı fiyatlarını paylaştı

Belçikalı bakan Eva De Blekeer, gizli kalması gereken koronavirüs aşısı fiyatlarını, yanlışlıkla Twitter hesabından paylaştı. En ucuz aşı Oxford-AstraZeneca, en pahalı aşı ise Moderna'nın üreteceği Kovid-19 aşısı olacak.

Belçika'da bütçe ve tüketicinin korunmasından sorumlu Devlet Bakanı Eva De Blekeer, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun ilaç üreticileri ile anlaşmaya vardığı ve gizli kalması gereken koronavirüs aşısı fiyatlarını, yanlışlıkla Twitter hesabından paylaştı. 

 

 

EN UCUZU OXFORD-ASTRAZENECA, EN PAHALISI MODERNA

De Blekeer, muhalefete mensup bir milletvekilinin, "Hükümetin, koronavirüs aşılarının maliyetini nasıl karşılayacak?" sorusu üzerine Twitter hesabından ayrıntılı bir tablo yayınladı. Bakanın paylaştıyı bilgilere göre, en ucuz aşı Oxford-AstraZeneca tarafından geliştirilen ürün, en pahalısı ise, Moderna'nın üreteceği Covid-19 aşısı olacak.

BELÇİKA AŞIYA 279 MİLYON 120 BİN 190 EURO ÖDEYECEK

Tabloda, Belçika'nın almayı planladığı koronavirüs aşılarının adedi, AB Komisyonu'nun yaptığı anlaşma uyarınca doz başına ödenecek birim fiyatı ve toplam maliyeti yer aldı. De Blekeer'e göre, Belçika 33,5 milyon doz aşı için, toplam 279 milyon 120 bin 190 euro ödeyecek.

PAYLAŞIMI SİLDİ

Belçikalı bakan, kısa bir süre sonra danışmanlarının durumu fark edip, uyarması üzerine Twitter mesajını sildi. Ancak Kamu yayıncısı VRT muhabirinin de aralarında bulunduğu bazı Twitter kullanıcıları, mesajın görüntüsünü alarak, kamuoyu ile paylaştı.

AŞILARIN DOLAR FİYATLARI İSE ŞÖYLE

Oxford-AstraZeneca: 2,18 dolar

J&J: 8,50 dolar

Sanofi/GSK: 9,27 dolar

BioNTech/Pfizer: 14,71 dolar

Curevac: 12,26 dolar

Moderna: 18,00 dolar

"BİZİM SİPARİŞ ETTİĞİMİZ AŞININ FİYATI ORTALAMANIN ÜSTÜNDE"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca daha önce yaptığı açıklamada, Türkiye'de uygulanacak aşının fiyatlarına ilişkin şunları söylemişti: "Koronavirüs aşısını yaparken vatandaşlarımızdan herhangi bir ücret asla almayacağız. Aşının dünyada fiyatı aşağı yukarı belli: 10, 12, 5-5.5 dolar. Bizim sipariş ettiğimiz aşı dünya ortalamasının üstünde bir rakam. Bu aşıyı da vatandaşımıza ücretsiz ulaştırmayı sağlayacağız. Özellikle yapılmasını gerekli gördüğümüz kesimlere ücretsiz biz yapacağız. Bunun dışında farklı bir aşıyı almak isterse vatandaşımız, üst limit koyarak eczanelerden almalarının önünü açmış olacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN