Erdoğan: Koronavirüs aşısı yaptırırım

Son dakika haber... Koronavirüs salgınına karşı yürütülen aşı çalışmalarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin dışında Rusya ile görüşmelerin de olduğunu söyledi. Erdoğan, aşı olma konusunda da "Herhangi bir sıkıntım söz konusu değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde kıldı. Erdoğan'a, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan da eşlik etti.

20201204-2-45690796-60321397.jpg

Cuma namazını Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri'nin kıldırdığı öğrenildi. Erdoğan, cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Burada yaptığı açıklamada, tüm dünyanın üzerine kabus gibi çöken yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yürütülen aşı çalışmalarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin dışında Rusya ile de görüşmelerin olduğunu söyledi. 

'AŞI OLMAMDA SIKINTI YOK'

Türkiye'nin sipariş ettiği ve 11 Aralık'ta ülkeye geleceği açıklanan, Çin merkezli Sinovac firması tarafından üretilen aşıyı yaptıracağını kaydeden Erdoğan, "Sağlığın söz konusu olduğu yerde sağlığımızı korumak için ne gerekiyorsa onu yapmak durumundayız" dedi.

CHP VE FRANSA'YA TEPKİ

CHP'ye sert mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP'nin bir defa şirazesi kaybolmuştur, çıkmıştır. CHP istikametini kaybetmiştir. Bu istikameti toparlaması da artık çok zordur" ifadelerini kullandı.

Fransa Senatosunun Dağlık Karabağ kararına da tepki gösteren Erdoğan "Macron Fransa'nın başına beladır. Macron ile Fransa çok tehlikeli bir dönem yaşıyor. Dileğim odur ki Fransa Macron'dan kurtulsun, aksi takdirde Sarı Yelekliler'den kurtulamayacak" dedi.

20201204-2-45690796-60321394.jpg

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Soru: CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşma nedeniyle 500 bin liralık manevi tazminat davası açtınız avukatınız aracılığıyla. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

"Şu anda Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan bir kişi olarak her şeyden önce eleştiri değil, hakaret seviyesine çıkan ifadeleriyle hukuk içerisinde tabii ki bu kişiye gerekli hesap sorulmalıdır. Nitekim avukatlarım da şu anda hukuk dairesinde gereken neyse bunun hesabını bu şahsa soruyorlar. Olay budur. Çünkü edep denilen bir şey var. Haddini bilmesi lazım ve bu ülkede Cumhurbaşkanına, Cumhurbaşkanlığı makamına nasıl konuşulur, nasıl oraya mesajlar verilir bunu da öğrenmesi lazım. Şu anda avukatlarımın yaptığı budur."

CHP'DEKİ TACİZ İDDİALARI

CHP'li bazı yerel yönetimlerdeki taciz iddialarına ilişkin soru üzerine Erdoğan, şu yanıtı verdi:

"Bu konularla ilgili başından itibaren her zaman temiz belediyecilik, ahlaki belediyecilik vesaire, bu tür şeyleri konuşan bu zat, ne yazık ki bir defa tabanına, seçtiği elemanlarına sahip olmadığını çok açık net uygulamasını ortaya koymuş vaziyettedir. Hatta daha da ileri gidiyorum şu anda İstanbul İl Başkanlığını yürüten bayan biliyorsunuz çok ciddi bir cezai durumla karşı karşıyadır ve istinaftadır ve buradan da ne çıkacağı belli değildir. Şu çok açık net ortadadır, Cumhuriyet Halk Partisinin bir defa şirazesi kaybolmuştur. Şirazeden çıkmış bir siyaset anlayışıyla CHP istikametini kaybetmiştir ve bu istikameti toparlaması da bu saatten sonra artık çok çok zordur. Terör örgütleriyle dirsek dirseğe, kol kola yürüyen Ankara'dan İstanbul'a bir CHP ile bu dönemde tanıştık ve Millet İttifakı adı altında ne bulursa yanına alıp, burayla bir şeyler oluşturmaya gayret eden CHP, bundan sonraki süreçte de inanıyorum kendisini toparlayamayacaktır." 

Soru: Koronavirüs aşısında çeşitlilik var mı? Siz de aşı yaptıracak mısınız?

"Çeşitlilik kesinlikle var. Uğur beyle ben de bizzat görüştüm. Olay sadece Çin değil, Çin'in dışında Rusya ile de görüşmeler var. Bu konuyla ilgili olarak da şahsen benim de aşı olma konusunda herhangi bir sıkıntım söz konusu değil. Çünkü burada sağlık söz konusudur. Sağlığın söz konusu olduğu yerde bizler de sağlığımızı korumak için ne gerekiyorsa onu yapmak zorundayız. Hele hele Kovid noktasında ülkede tüm vatandaşlarımıza örnek olma noktasından bir defa böyle bir adımı atmamız gerekiyor. Temennimiz bir an önce bu tedavi yollarıyla vatandaşlarımızı bu beladan kurtarmaktır."

Türkiye'ye 11 Aralık'ta gelecek olan Çin aşısı ne zaman yapılmaya başlanacak?

 

FRANSA SENATOSUNUN KARABAĞ KARARINA TEPKİ

Fransa Senatosunun 'Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin tanınmasını öngören teklifi kabul etmesine de sert sözlerle tepki gösteren Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in "Çok istiyorlarsa versinler Marsilya'yı Ermeniler orada kendilerine devlet kursun" ifadelerini hatırlatarak şöyle devam etti:

"Her şeyden önce Minsk grubu bir arabulucu gruptur. Arabulucu olan bir grubun kalkıp da bağlayıcılığı olmayan böyle bir yola tevessül etmiş olması manidardır. Fransa'nın bir defa arabulucu hüviyeti bu saatten sonra zaten kaybolmuştur. Niye? Sen arabulucusun, öbür tarafta arabuluculuk yaptığın yerle alakalı kendi meclisinde, bu meclisin devlete tavsiye kararıdır aynı zamanda, fakat Macron Fransa'nın başına beladır.

20201204-2-45690796-60321395.jpg

'FRANSA UMARIM MACRON BELASINDAN KURTULUR'

Macron'la Fransa aslında çok çok tehlikeli bir dönemi yaşıyor. Temennim odur ki bir an önce Macron belasından Fransa kurtulsun. Aksi takdirde Sarı Yelekliler'den kurtulamayacak. Bu Sarı Yelekliler daha sonra Kırmızı Yelekliler'e dönüşebilir. Böyle bir bela ile karşı karşıya. Şu anda kendi yönetim olarak ne tür bir karar alacaklar göreceğiz.

Şu anda değerli kardeşim İlham Aliyev'in Fransızlara bir tavsiyesi oldu biliyorsunuz. Ne dedi; Ermenileri bu kadar seviyorlarsa Marsilya'yı Ermenilere versinler dedi. Aynı tavsiyede ben de bulunuyorum. Çok seviyorlarsa Marsilya'yı Ermenilere versinler. Olay bu kadar basit. Kaldı ki Karabağ Azerbaycanlı kardeşlerimizin topraklarıdır ve 28 yıldır buralar işgal altında. İşgal altında olduğunu ABD de kabul ediyor, Rusya da kabul ediyor, Fransa da kabul ediyor idi şimdi ise farklı yollara tevessül ettiler."

KADİR TOPBAŞ AÇIKLAMASI

Koronavirüs nedeniyle yoğun bakıma kaldırılan Kadir Topbaş'ın sağlık durumuna ilişkin sorulan soruya cevap veren Erdoğan şu sözleri kaydetti:

Ben bu sabah oğluyla görüştüm. Şu anda daha iyiye gidiyor dedi ama maalesef bir sıkıntılı dönemi atlattı. Ben de 15-16 gün önce kendisiyle görüştüğümde durum böyle değildi. Temenni ederiz ki yoğun bakımdan bir an önce çıkar. Duacıyız. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN