Kadir Topbaş’ın son durumu nasıl? Sağlık durumuyla ilgili açıklama geldi

Kadir Topbaş’ın son durumu nasıl? Sağlık durumuyla ilgili açıklama geldi

Bir süredir corona virüs (Covid-19) tedavisi gören İBB eski başkanı Kadir Topbaş’ın sağlık durumuyla ilgili son dakika gelişmeleri yaşandı. Kadir Topbaş'ın oğlu Ömer Topbaş, babasının 16 Kasım'dan beri Covid tedavisi gördüğü bilgisini paylaştı.

Ömer Topbaş, doktorların basınçlı oksijen desteğinden pozitif bir ilerleme kaydedilmemesi durumunda babası Kadir Topbaş’ın entübe olabileceğini vurguladı. Dua beklediklerini belirten Ömer Topbaş, babasının kısa zaman içerisinde sağlığına kavuşacağına inandığını söyledi.

KADİR TOPBAŞ’IN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Kadir Topbaş’ın oğlu Ömer Topbaş, babasının 16 Kasım 2020 tarihinden beri Covid tedavisi gördüğünü anımsatarak, İBB eski başkanının yoğum bakıma alındığını bildirdi. Basınçlı oksijen desteği uygulandığı bilgisini paylaşan Ömer Topbaş, bu yöntemle pozitif bir ilerleme kaydedilmemesi durumunda entübe olma durumunun söz konusu olabileceğini vurguladı.

Arkadaşlarından, dostlarından, sevenlerinden dua beklediklerini ifade eden Ömer Topbaş, babasının kısa zaman içerisinde sağlığına kavuşacağına inancığının tam olduğunu aktardı.

KAİR TOPBAŞ KİMDİR?

Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Altıparmak köyünde 1945’te doğan Kadir Topbaş, henüz üç aylıkken İstanbul'a taşındı.

Orta öğrenimine Işık Lisesi'nde başladıktan sonra İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde tamamlayan Kadir Topbaş, 1972’de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden, 1974’te ise Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nü bitirdi. 

Doktora tezini İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü'nde ‘Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri' başlığıyla tamamlayan Kadir Topbaş, uzun seneler serbest mimar olarak çalışmalarını sürdürdü. 1994–1998 yıllarında dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yapan Kadir Topbaş, danışmanlığı boyunca, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan kasır, saray ve tarihî eserlerin restorasyon çalışmalarını yürüttü. 

Kültür Bakanlığı İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma ve Anıtlar Kurulu başkan yardımcılığı da yapan Kadir Topbaş, bir süre aile şirketlerini de yönetti.1996 yerel seçimlerde Refah Partisi'nden Bakırköy Belediye Başkanlığı'na aday olan Kadir Topbaş, seçilemedi. 

1999’daki seçimlerde ise Fazilet Partisi'den Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na seçilen Kadir Topbaş, görevi boyunca İstanbul'a model olabilecek ‘Güzel Beyoğlu’ projesini hayata geçirdi. Mimari projesini kendisinin çizdiği ‘Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Rehabilitasyon’ çalışmaları dâhilinde Kasımpaşa’da Kapalı Spor Salonu Kompleksi, Eğitim ve Sosyal Tesislerini hizmete sunan Kadir Topbaş, 28 Mart 2004’te yapılan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) aday oldu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. 

kadir-topbas-oldu-mu-saglik-durumuyla-ilgili-aciklama-geldii.jpg

2017’de İBB Başkanlığı görevinden istifa eden Kadir Topbaş'ın Bilgi Üniversitesi ile birlikte çıkardığı ‘Beyoğlu: Kültürleri Buluşturan Kent’, TAÇ Vakfı ile beraber hazırladığı ‘Geçmişten Günümüze Beyoğlu I-II’ ve ‘Anılarda Beyoğlu’ adında eserleri vardır.

Özleyiş Topbaş'la evli olan Kadir Topbaş, üç çocuk babasıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN