Berat Albayrak Varlık Fonu'ndan da istifa etti

Berat Albayrak Varlık Fonu'ndan da istifa etti

Son dakika haberi... Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Türkiye Varlık Fonu'ndaki görevinden de istifa etti. Albayrak'ın yerine Ahmet Burak Dağlıoğlu atandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa eden Berat Albayrak'ın Türkiye Varlık Fonu'ndaki görevinden de ayrıldı.

İletişim Başkanlığı, görevden aflarını talep eden Berat Albayrak ve Arda Ermut'un Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliğinin sona erdiğini bildirdi.

Albayrak'ın yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ahmet Burak Dağlıoğlu atandı.

BİST'İN SATIŞI

Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 6. Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri El Sani öncülüğünde iki ülke arasında 10 anlaşma imzalandı. 

Türkiye Varlık Fonu ve Katar Yatırım Otoritesi arasında yapılan anlaşma ile Borsa İstanbul'un yüzde 10'u Katarlılara devredildi. Anlaşma sonrası Varlık Fonu, Borsa İstanbul'un yüzde 80,6'lık payını elinde bulundurmaya devam edecek. 

ALBAYRAK'IN İSTİFA SÜRECİ

Berat Albayrak, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa ettiğini Instagram hesabı üzerinden duyurdu. Hükümete yakın medyada istifaya ilişkin herhangi bir habere yer verilmezken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan saatler sonra yapılan açılamada istifanın kabul edildiği belirtildi. Daha sonra ise Albayrak'ın Varlık Fonu Başkan Yardımcılığı görevine devam ettiği ortaya çıktı. 

Boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine ise Lütfi Elvan getirildi.  

VARLIK FONU NEDİR?

Ağustos 2016’da kurulan Türkiye Varlık Fonu, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin devreye girmesiyle 2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlandı. Fonun yönetim kurulu başkanlığını Erdoğan, Başkan yardımcılığı görevini ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yürütüyor.

Yaklaşık 30 milyar dolar büyüklüğe sahip olduğu tahmin edilen Varlık Fonu, kamu kuruluşu statüsünde olmadığı için Sayıştay tarafından denetlenemiyor. Fonu denetleyen resmi kurum ise, yine Cumhurbaşkanlığı’na bağlı olarak çalışan Devlet Denetleme Kurulu. 

Ayrıntılar geliyor...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN