Seçimi önde götüren Biden'dan çağrı: Sandıkları terk etmeyin

Seçimi önde götüren Biden'dan çağrı: Sandıkları terk etmeyin

ABD tarihinin en yüksek katılımlı seçimlerinde iki adayın da aldığı oy sayıları yavaş yavaş açıklanırken Biden ve Harris’ten, sandıklardan ayrılmayın uyarısı geldi.

ABD'de milyonlarca kişi yeni başkanı belirlemek için sandık başına gitti. Bazı eyaletlerde seçim sonuçları belli olmaya başladı. Buna göre, Cumhuriyetçilerin adayı mevcut başkan Donald Trump 94, Demokratların adayı Joe Biden ise 119 delege kazandı. 

Seçim yarışı devam ederken Demokrat Başkan Adayı Biden ile yardımcısından Kamala Harris'ten sandıkları terk etmeyin çağrısı geldi. 

 

 

 

BİDEN ÖNDE 

Postayla oy verme işleminin bir süredir devam ettiği ABD’de milyonlarca seçmen bugün sandık başına gitti.

Seçmen, yeni başkan ile birlikte 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi'nin tamamı ile 100 üyeli Senato'daki 35 sandalye için de oy kullanıyor.

Ülkede oy verme işleminin başlama ve bitiş saati, üç farklı saat dilimi nedeniyle eyaletlere göre farklılık gösterirken gelen ilk sonuçlara göre Demokratlar’ın adayı Joe Biden, mevcut ABD Başkanı olan Cumhuriyetçiler’in aday Donald Trump’tan daha az oy alsa da daha avantajlı konumda.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN