Son dakika! Biden'ın kararı sonrası Erdoğan ile Aliyev görüştü

Son dakika! Biden'ın kararı sonrası Erdoğan ile Aliyev görüştü

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile gerçekleştirdi. Görüşme Biden'ın 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımasının ardından geldi. Aliyev, ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelemesini kınadı ve bunun 'tarihi hata" olduğunu söyledi.

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile gerçekleştirdi. 

Erdoğan ve Aliyev, son gelişmeler ışığında Türkiye ve Azerbaycan olarak hangi ortak adımların atılabileceği hususunda fikir teatisinde bulundu.

"YANLIŞ VE TARİHİ HATA"

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev'in telefon görüşmesinde Biden'ın açıklaması kınandı.

Görüşmede, Aliyev, Biden'ın açıklamasını 'yanlış' ve 'tarihi hata' olarak nitelendirdi, Azerbaycan'ın bu ifadeleri 'kabul edilemez' gördüğünü kaydetti.

"HER ZAMAN TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ"

Aliyev, görüşmede Biden'ın açıklamasının bölgede ortaya çıkan iş birliği eğilimlerine ciddi şekilde zarar verdiğini vurguladı, Azerbaycan'ın her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu belirtti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN