Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü uyardı: Uzun süre evde kalmaya hazır olun

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin önemli açıklamalar yaparak vatandaşları uyardı: Uzun süre evde kalmaya hazır olun. Kovid sonrası yaşam değişecek. İnsanlar her yere dokunamayacak. İnsanlarla tokalaşmaya korkacağız.

Son dönemde yaptığı açıklamalar ve uyarılarla gündeme gelen Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs pandemisine yönelik merak edilenleri kendine ait youtube kanalında cevapladı.

"Bu süreç ne kadar devam edecek?" şeklindeki soruya dikkat çeken bir yanıt veren Özlü, vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulundu.

'UZUN SÜRE EVDE KALMAYA HAZIR OLUN'

Prof. Dr. Özlü, "Zaman vermek hoş olmuyor. İki üç haftalık süreç çok önemli. Evden çıkmayalım. Çin'de 2 ayda düşüş gözlendi. Türkiye o aşamaya gelmedi, yükselme dönemindeyiz. Bizde hızlı bir artış olduğu görülüyor. Alınan yeni önlemler faydalı olabilir. Uzun süre evde kalmaya hazır olun. Bu süreç biraz uzayabilir. Evde mutlu olmaya çalışın." değerlendirmesinde bulundu.

'İNSANLARLA TOKALAŞMAYA KORKACAĞIZ'

Ayrıca koronavirüs salgını sonrası yaşanacağını düşündüklerini de aktaran Özlü, "Kovid sonrası yaşam değişecek. İnsanlar her yere dokunamayacak. İnsanlarla tokalaşmaya korkacağız. Daha çok evimizde oturacağız. Dijital hayata daha çok yöneleceğiz." öngörüsünde bulundu.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yer alan "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre, dün test sayısı 28 bin 578, vaka sayısı 4 bin 56, iyileşen hasta sayısı 296, vefat sayısı ise 96 olarak kayıtlara geçti.

Toplam test sayısı 276 bin 338, toplam vaka sayısı 42 bin 282, toplam vefat sayısı 908, toplam yoğun bakım hasta sayısı 1552, toplam entübe hasta sayısı 1017, toplam iyileşen hasta sayısı 2 bin 142 oldu.