Bill Gates: Bitcoin'le ilgilenmiyorum

Bill Gates: Bitcoin'le ilgilenmiyorum

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Clubhouse uygulamasında katıldığı bir söyleşide Bitcoin'e bugüne kadar yatırım yapmadığını daha çok üretim yapan şirketlere yatırım yapmayı tercih ettiğini söyledi.

Dünyanın en zengin insanlarından Microsoft'un kurucusu Bill Gates, CNBC'den Andrew Ross Sorkin'in sorularını yanıtlayan Gates, bunun yerine üretim yapan şirketlere yatırım yapmayı tercih ettiğini aktardı ve buna örnek olarak sıtma ve kızamık aşılarını gösterdi.

Gates'in bulunduğu sohbet odasına, Clubhouse'un kurucu ortağı Paul Davison'ın da katıldığı belirtildi. Davison, uygulamanın 'Android sürümünü geliştirmenin en önemli öncelikleri olduğunu' dile getirdi.

'AZ PARANIZ VARSA DİKKATLİ OLUN'

Dünyanın en zenginleri arasında yer alan Gates, daha önce Elon Musk'ın kripto para birimine karşı ilgisi hakkında konuşmuştu. Gates "Elon'dan daha az paranız varsa dikkatli olmanız gerek" demişti. 

Bitcoin'in değeri Musk'ın kurucusu olduğu Tesla'nın 1.5 milyar dolarlık alımı sonrası yüzde 50 yükselmiş, ardından da yüzde 20 düşmüştü. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen da Bitcoin'in manipülasyona açık "işlem yapmak için son derece verimsiz bir para birimi" olduğunu söylemişti.

2018'de Bitcoin'in değeri 20 bin dolara yaklaştıktan sonra 3 bin 200 dolara kadar gerilemiş, 2019'da tekrar 10 bin bandının üstüne çıkmış ve son birkaç ayda da hızlı bir şekilde 5 bin dolar seviyesinden 50 bin dolar seviyesinin üstüne çıkmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN