Bin lira sosyal yardım parası başvurusu nasıl yapılır? 1000 TL yardım parası ne zaman ödenecek?

Bin lira sosyal yardım parası başvurusu nasıl yapılır? 1000 TL yardım parası ne zaman ödenecek?

Koronavirüs (corona virüs) salgını nedeniyle alınan önlemlerden maddi olarak etkilenen vatandaşlar dört gözle devletin yapacağı yardımı bekliyor. Peki 1000 TL yardım parası başvuru şartları neler? 1000 TL yardım parası ne zaman ödenecek? Tüm bilgiler karar.com’da…

Vatandaşlar, Aile Bakanlığı’nın vereceği 1000 TL yardım parasının ne zaman verileceğini ediyor. Muhtaç ailelerin hesabına otomatik olarak yatırılacak 1000 TL yardım parası kimlere verilecek? İşte detaylar…

1000 TL’LİK YARDIM NE ZAMAN ÖDENECEK?

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı sonrasında açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında; ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak nakdi yardımın 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren ödeneceği açıklandı.

Ayrıca yardımı alacak ailelerden olup olmadığını sorgulamak isteyen vatandaşlar e-devlet üzerinden “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” sistemine girerek, durumlarını öğrenebilirler.

YARDIMDAN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında yapılacak 1000 TL yardım parası başvuru süreci başlıyor. Yaklaşık 2 milyon aileye tahsis edilmesi planlanan 1000’er TL’lik koronavirüs yardım parası, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelerin hesabına otomatik olarak yatırılacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, konuyla ilgili Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Bakan Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak nakdi yardımlar için ilave 2 milyar liralık kaynak aktarımı"nın detaylarını paylaştı.

Bakan Selçuk, “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi” kapsamında, düzenli olarak bakanlığın sosyal yardımlarından yararlanan ihtiyaç sahibi 2 milyon ailenin 1000 TL’lik koronavirüs yardım desteğinden yararlanacağını ifade etti. Bahsi geçen desteği alabilmek için ailelerin herhangi bir yere başvuru yapmalarına gerek olmadığını ifade eden Bakan Selçuk, ödemelerin bu ay sonunda hesaplarda olacağını belirtti.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Bakan Selçuk, emekli ikramiyelerine yönelik yaptığı açıklamada, SSK’lıların 7-10 Nisan tarihleri arasında, Bağ-Kur ile Emeli Sandığı emeklilerinin de 11 Nisan'da bayram ikramiyelerini alabileceğini açıkladı. Koronavirüs salgınının en fazla yaşlıları etkilediğini ifade eden Bakan Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan tedbirler kapsamında, bankaların 76 yaş üstü yaşlıların aylıklarını evlerinde ödeyeceğini anımsattı. Maaşlarını PTT’den alan 65 yaş üstü vatandaşların da ikramiyelerini talep üzerine evlerine teslim edilebileceğini belirtti. Bakan Selçuk, evden çıkmamaları için hizmeti yaşlıların kapısına kadar götürdüklerini söyledi.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN