Birleşik Krallık kripto paraları yasakladı

Birleşik Krallık kripto paraları yasakladı

Birleşik Krallık kripto paraların perakende kullanıcılara satışını resmen yasakladı.

Birleşik Krallık Mali Tutum Otoritesi (FCA), kripto para birimi türevlerinin perakende kullanıcılara satışını resmi olarak yasakladı. Yasak 6 Ocak 2021 itibariyle yürürlükte olacak.

FCA, kripto para ürünlerini perakende müşterileri için birçok nedenden dolayı "uygunsuz" olarak değerlendirdi. 

TÜKETİCİLERE ZARAR VERİYOR

FCA’nın Geçici Strateji ve Rekabet Genel Müdürü Sheldon Mills, dijital varlıkların önemli fiyat dalgalanmaları, perakende tüketicileri kripto türevlerin alım satımından zarar görme riski ile karşı karşıya bıraktığını belirterek, "Bunun önemli ölçüde gerçekleştiğine dair kanıtlarımız var" dedi.

Yasağın, Birleşik Krallık’ta veya Birleşik Krallık’tan hareket eden tüm firmaları kapsadığına işaret eden Mills sözlerine, "Bu yasak, bu ürünlerdeki perakende tüketicilere yönelik potansiyel zararı ne kadar ciddiye aldığımızı yansıtıyor. Tüketicilerin korunması bizim ilk düşündüğümüz şey." diye devam etti.

Duyuru, popüler kripto borsası BitMEX’in CFTC tarafından, kayıtsız ticaret platformu işletmek ve uygun AML prosedürlerini uygulamamakla suçlamasından bir hafta sonra geldi. 

FCA, perakende müşterilerinin bu yasak nedeniyle yaklaşık 53 milyon sterlin tasarruf edeceğini tahmin ediyor.

PİYASA HACMİ 340 MİLYAR DOLAR

Kripto para piyasalarında geçen haftanın ilk gününde 350 milyar dolar sınırına yükselen toplam piyasa hacmi, yeni haftanın başında 341.53 milyar dolar düzeyine geriledi.

Kripto para piyasalarının en yüksek hacimli birimi Bitcoin, son 24 saatte yüzde 1.07 artışla 10,670 dolara çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN