Bitcoin'de sert düşüş

Bitcoin'de sert düşüş

Pazartesi günü sert düşüş kaydeden Bitcoin'de aşağı yönlü ivme hızlı bir şekilde devam etti. Günlük düşüş yüzde 16'yı aştı.

Büyük şirketlerin yatırım yapacağını açıkladığı Bitcoin, sene başından bu yana dikkatleri yeniden üzerine topladı. Dün fiyatı 59 bin dolara dayanan Bitcoin, bugün bir anda 49 bin doların altına geriledi. Sert düşüşle birlikte Bitcoin piyasasının toplam değeri de 1 trilyon doların altına geriledi.

DÜŞÜL YÜZDE 16'YI GEÇTİ

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla’nın 1,5 milyar dolarlık yatırımı, Musk’ın Twitter paylaşımları ve kurumsal yatırımcıların artan ilgisi, Bitcoin’in sene başından bu yana 29 bin dolardan 58 bin dolara yükselişinde etkili olmuştu. Kriptoparada yaşanan düşüş yüzde 16’nın üzerine çıktı.

'ARAÇLARDAN KAZANDIĞINDAN DAHA ÇOK PARAYI BITCOIN’DEN KAZANDI'

Bitcoin'deki ani yükselişin nedeni ise Tesla'nın bu alanda yaptığı yatırım oldu. ABD’de bir ekonomi kanalına konuşan Microsoft’un sahibi Bill Gates’e Elon Musk’ın Bitcoin yatırımları soruldu. Muhabir, Gates’e “Elon Musk, Tesla’nın 2020 yılında sattığı bütün araçlardan daha çok parayı Bitcoin’e yatırım yaparak kazandı. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusunu yöneltti. Gates ise “Elon’un tonlarca parası var ve bu konuyu biliyor. Bitcoin’in yükselip alçalmasıyla ilgilenmiyorum. Fakat çok parası olmayıp bu işe girmeye çalışanlar beni endişelendiriyor” diye cevapladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN