BM Genel Sekreteri Guterres, koronavirüsle ilgili 'kuşaksal bir felaket' dedi

BM Genel Sekreteri Guterres, koronavirüsle ilgili 'kuşaksal bir felaket' dedi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, koronavirüs salgını döneminde okulların kapalı olması nedeniyle dünyanın “kuşaksal bir felaket” ile karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

BM Genel Sekreteri Guterres, salgının eğitimdeki etkisinin azaltılması amacıyla “Geleceğimizi Kurtarın” kampanyası başlatarak, bu konuda bir video mesaj yayımladı.

Guterres mesajında, tüm ülke ve kıtalarda yaklaşık 1,6 milyar öğrenciyi etkileyerek, eğitime bugüne kadarki en büyük darbeyi vuran Covid-19 salgının eğitim üzerine etkilerine değindi.

Mesajında, salgınla birlikte 160 ülkede okulların kapanmasıyla bu sayının bir milyarın üzerine çıktığını bildiren Guterres, en az 40 milyon çocuğun da okul öncesi eğitimden mahrum kaldığını belirtti.

Guterres, salgın öncesinde halihazırda 250 milyondan fazla çocuğun okula gitmediği dünyada, salgınla birlikte dünyanın eğitimde “kuşak felaketi”yle karşı karşıya olduğunu şu ifadelerle dile getirdi:

“Şimdi, açıklanamayan insan potansiyelini boşa harcayan, onlarca yıllık ilerlemeyi baltalayabilecek ve yerleşik eşitsizlikleri daha da kötüleştirebilecek kuşak bir felaketle karşı karşıyayız”

Genel Sekreter, öğrencilerin sınıflarına güvenli bir şekilde geri götürmenin “en öncelikli” görevlerden biri olması gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN