BM'den Körfez uyarısı: Silahlı çatışma olasılığı ile karşı karşıyayız

BM'den Körfez uyarısı: Silahlı çatışma olasılığı ile karşı karşıyayız

Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya düzenlenen saldırıların ardından Körfez'de gerilim tırmanırken, BM Genel Sekreteri Guterres'den dikkat çeken uyarı geldi: Körfez'de sonuçlarını kaldıramayacağımız endişe verici silahlı bir çatışma olasılığı ile karşı karşıyayız.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Körfez'de sonuçlarını kaldıramayacağımız endişe verici silahlı bir çatışma olasılığı ile karşı karşıya olduklarını duyurdu.

Guterres, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan'ın Aramco petrol tesislerine yapılan saldırının ardından "Körfez'de sonuçlarını kaldıramayacağımız bir silahlı çatışma olasılığıyla karşı karşıyayız" dedi.

Guterres, ülkeleri 'en ufak bir yanlış hesaplamanın' büyük sonuçlar doğurabileceği konusunda uyardı. ABD-Çin ticaret savaşına da değinen Guterres "Büyük bir kırılmadan korkuyorum, dünya ikiye bölünüyor, dünyanın en büyük iki ekonomisi kendi para birimleri, ticari ve finansal kuralları, kendi internetleri, yapay zekaları ve sıfır kazanımlı jeopolitik ve askeri stratejileriyle birbirleriyle rekabet eden iki ayrı dünya yaratıyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN