Borisov, Erdoğan'a Doğu Akdeniz krizinde destek sözü verdi

Borisov, Erdoğan'a Doğu Akdeniz krizinde destek sözü verdi

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un Doğu Akdeniz'deki gaz rezervleri konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verme sözü verdiği belirtildi.

Bulgar gazeteci ve uluslararası hukuk uzmanı Velizar Ençev, önceki gün Erdoğan ile Borisov arasında gerçekleşen telefon görüşmesi hakkında Facebook hesabından yaptığı açıklamada "Doğu Akdeniz'deki gaz rezervleri nedeniyle Türkiye ile Yunanistan arasında kriz yaşanırken Borisov, Yunan Başbakan ile değil, Türk Cumhurbaşkanı ile konuştu. Bu, Türkiye'nin fikrinin desteklenmesidir" dedi.

Ençev, Bulgaristan'ın Türkiye'yle ortaya koyduğu dayanışmanın, Yunanistan'ın safında yer alan AB ve ABD'nin tutumuyla çeliştiğinin altını çizdi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Erdoğan-Borisov görüşmesinde, ikili ilişkileri geliştirmeye yönelik adımların ele alındığı ve bölgesel meselelerin değerlendirildiği belirtilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN